top of page

BLOEMENKOM WORKSHOP
dinsdag 25 april - 10:00

lowbowl1.jpg

Een selectie kom kunstwerken van verschillende workshoppers en fijne workshop momenten.

Deze workshop = VOL

Boek deze workshop via info@crooked-garden.com

of een DM op @crookedgarden


Duur workshop: ong. 2.5 uur
Kosten workshop: €80,- p.p. (prijs is incl. 21% btw)

Locatie: travertijnstraat 6, 9743 SZ Groningen 
 

Voor wie: Iedereen die blij wordt van handbouwen met klei en bloemen illustraties. 

In deze workshop bouwen we een handgeknepen ontbijt kom, die we vervolgens gaan illustreren met een vrije bloemen illustratie. Christina leert je hierbij de basis handbouwtechniek en de basis van bloem schilderen (beetje hindelooper stijl, met een persoonlijke touch). De inspiratie voor de bloem schilderingen zal rechtstreeks vanuit ons hart komen, maar wees natuurlijk ook vrij om een gedroogde variant mee te nemen!

Je bent welkom om hier helemaal als amateur in te stappen! Maar ook gevorderden zijn natuurlijk welkom. 

"Christina liet ons veel ons gang gaan met nadruk op vertrouwen hebben in het proces en wat je handen & klei samen produceren. (Als in, van te voren zat ik helemaal na te denken van wat mijn plan zou zijn en wat ik wilde maken, maar tijdens de workshop maakte ik me daar helemaal geen zorgen over, ik wachtte af wat er onstond).
En de uitleg en oefenen van het schilderen vond ik ook zeer geslaagd! Ook omdat je deze technieken ook thuis mee kan nemen buiten klei om."

- Hilde Zwart 

Wat je krijgt:
- een 2.5 uur durende workshop waarin je, je een eigen kom maakt met de handknijp techniek (dus zonder draaiwiel, volledig met je eigen handen). En waarbij je de basis leert van bloemschilderen op keramiek (maar in principe kan je dit thuis natuurlijk ook met aquarel of acryl verder oefenen op papier). Dit allemaal in een rustige setting en kleinere workshop groep van maximaal 6 personen. 

- je eigen creatie station aan de tafel in de travertijnstraat plus een kopje koffie/thee en iets lekkers van de bakker.

- een dik stuk naturel klei

- alle benodigde materialen om je kunstwerk naar wens mee te versieren (waaronder kwaliteits onderglazuur van Botz). 

- naast Christina als workshopgever, ook hond Olaf die je tijdens de workshop aanmoedigt. Dat doet hij soms door van een afstandje te kijken, soms door in een uitgelegen hoekje te slapen en soms door even te komen snuffelen (als je dat goed vindt).

- na 4/5 weken droog en stooktijd, een unieke creatie die gebakken, gepolijst en voedsel-veilig is geglazuurd voor jou door Christina. En die daarna zelfs vaatwasser bestendig is!Boek deze workshop via:

info@crooked-garden.com

Ophalen

Na 4/5 weken is jouw creatie klaar om opgehaald te worden. Hier stuurt Christina je een bericht over. 

Opzegbeleid
Komt er iets onverhoopt op je pad? Zeg een workshop minimaal 24 uur van tevoren af i.v.m. de beperkte ruimte! Of geef je workshop eventueel kado aan een vriend of vriendin.
Corona extra: stel dat je een uur begint te snotteren voorafgaand aan de workshop, zeg de workshop dan ook af! Dan verplaatsen we hem naar een tijd waarin je weer fit bent (ik heb een jonge baby thuis, dus voorzichtigheid is fijn).

Keramiek perikelen
Klei heeft altijd een wil van zichzelf. Ik beloof plechtig dat ik uiterst voorzichtig om zal gaan met je creaties, maar soms heeft de oven andere plannen. Ik kan dit helaas niet voorkomen maar ik zal wel altijd mijn best doen om potentiële ongelukjes (zoals scheurvorming) op tijd te voorzien.

De kom van workshopper Martiza (@plantifulplan)

die ze tegenwoordig bijna elke dag gebruikt.

bottom of page