MIJN FINANCIELE JAAR WAS POEP WORKSHOP
maandag 19 december- 10:00

fotos site.jpg
thumbnail_IMG-0485.jpg
Naamloos-2.jpg

Nog 3 plekken beschikbaar

Boek deze workshop via info@crooked-garden.com

of een DM op @crookedgarden


Duur workshop: ong. 1.5 uur
Kosten workshop: ruilhandel, kadootje voor Christina!

Locatie: Travertijnstraat 6, 9743 SZ Groningen

Het verhaal: 

Op een dag (twee dagen geleden) zat Christina in haar atelier te werken en bedacht ze zich dat haar verjaardag eraan zat te komen, namelijk op 2e kerstdag. 
 

'Hoe zorg ik ervoor dat ik dit jaar meer kadootjes krijg', vroeg ze zichzelf al mompelend af terwijl ze een potje zat te polijsten. Want het euvel was dat wegens deze specifieke datum, haar verjaardag nog wel eens ondergesneeuwd werd. Helaas niet letterlijk. Maar wel figuurlijk in de zin van dat mensen vaak met andere dingen bezig zijn op de 2e kerstdag.

 

Het polijst steentje bewoog heen en weer op het keramiek kopje en plotseling kwam een idee tot haar. Wat nou als Christina een workshop zou geven aan een paar mensen die het dit jaar niet financieel makkelijk hebben gehad (best makkelijk dit jaar, oei de prijzen!), maar dat ze er wel iets voor terug zou vragen. Namelijk: een kadootje.

 

Want voor Christina zijn de leukste kadootjes de zelfgemaakte kadootjes. Een tekening, een lekker baksel, of bijvoorbeeld een fijn boek die je prettig vond om te lezen en die nu een nieuw thuis verdient (fantasyboeken zijn erg geliefd, je mag altijd checken of Christina het desbetreffende boek al in bezit heeft). Het hoeft geen geld te kosten - maar wel een beetje creativiteit en tijd. Waarbij Christina jou een beetje van haar tijd en creativiteit geeft. Ruilhandel heck yes!

 

Wat je krijgt:
- een 1.5 uur durende workshop waarin je, je een eigen mok maakt met de handknijp techniek (dus zonder draaiwiel, volledig met je eigen handen). 

- je eigen creatie station in mijn atelier aan de travertijnstraat 6.

- keuze uit naturel steengoed klei, zwarte steengoed klei en als hij aanwezig is ook gespikkelde klei. 

- alle benodigde materialen om je kunstwerk naar wens mee te versieren (waaronder kwaliteits onderglazuur van Botz). Tevens mag je aan het einde van de workshop een glazuur kiezen die Christina later aanbrengt op je item.

- naast Christina als workshopgever, ook hond Olaf die je tijdens de workshop aanmoedigt. Dat doet hij soms door van een afstandje te kijken, soms door in een uitgelegen hoekje te slapen en soms door even te komen snuffelen (als je dat goed vindt).

- na 4 weken droog en stooktijd, een unieke creatie die gebakken, gepolijst en voedsel-veilig is geglazuurd voor jou door Christina.

Boek deze workshop via:

info@crooked-garden.com

Ophalen

Na vier weken is jouw creatie klaar om opgehaald te worden. Hier stuurt Christina je een bericht over (kerst zit hiertussen, dus dit kan vijf wekend worden).

Opzegbeleid
Komt er iets onverhoopt op je pad? Zeg een workshop minimaal 24 uur van tevoren af i.v.m. de beperkte ruimte! Of geef je workshop eventueel kado aan een vriend of vriendin.
Corona extra: stel dat je een uur begint te snotteren voorafgaand aan de workshop, zeg de workshop dan ook af! Dan verplaatsen we hem naar een tijd waarin je weer fit bent (ik heb een jonge baby thuis, dus voorzichtigheid is fijn).

Keramiek perikelen
Klei heeft altijd een wil van zichzelf. Ik beloof plechtig dat ik uiterst voorzichtig om zal gaan met je creaties, maar soms heeft de oven andere plannen. Ik kan dit helaas niet voorkomen maar ik zal wel altijd mijn best doen om potentiële ongelukjes (zoals scheurvorming) op tijd te voorzien.

Een selectie mok kunstwerken, tot leven gebracht door de handen van verschillende workshoppers. Elke mok is anders, want de vorm van elke individuele handen set is anders!