CURSUSAANBOD KERAMIEK & KUNST

Locatie workshopruimte: Boterdiep w.z 11, 9785AJ Zuidwolde Groningen

birb.jpg

press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/12

Bij Crooked Garden kun je eenmalige workshops volgen waar in je welkom bent om in één keer iets bijzonders tot leven te wekken, maar je bent nu ook welkom om een keramiek cursus of kunstenaars cursus te volgen, waarbij je echt kunt bouwen aan een creatief doel. 

De cursussen zijn te volgen met 1 persoon of 2 personen in de privé workshopruimte in Zuidwolde Groningen. Zo krijg jij de aandacht die je verdient en kun je het maximale uit de cursus halen. Momenteel zijn er twee verschillende cursus-paden beschikbaar:

 

1. Het pad der verlichting (hehe nee het pad van keramiek!).
In deze keramiek cursus steek je, je handen in steengoed klei, wilde klei en porselein. In 10 lessen leggen we een basis voor je kennis van klei en werken we aan je eigen servies set, aan de hand van verschillende handbouw technieken (zoals handknijpen, uitrollen en 'coil building'). Daarnaast polijst en glazuur je, je werken in deze cursus zelf, waardoor je intens contact hebt met je werken van begin tot eind.


Wat deze cursus uniek maakt is dat we niet gaan werken met een draaischijf. Er is een schop schijf in de ruimte aanwezig - dus je mag altijd een poging wagen, maar deze cursus is specifiek gericht op handbouwen. Handbouwen met klei is de Crooked Garden specialistatie waarin het uitgangspunt is dat de klei ook wat te zeggen heeft. We werken samen met de klei en maken echt contact met dit bijzondere oer-materiaal. Wees welkom in een ontdekkingsreis!

Elke les duurt 1,5 uur, en kost voor 1 persoon: €50,- en 2 personen €70,-. Dit is inclusief alle materialen. 
Gemiddeld bestaat een lessenpakket uit 10 lessen. Deze vinden plaats op een afgesproken tijd, 1 keer per week of per twee weken en kunnen betaald worden per les of per 10 lessen.
 

2. Het pad der innerlijk kind (hehe nee het kunstenaars-pad).
Wil je leren tekenen? Ben je op zoek naar jouw eigen stijl? Wil je graag een portfolio maken voor je toelating op de kunstacademie? Wil je leren te illustreren zoals een kinderboekillustrator? Wil je, je innerlijke kind blij maken?

Op dit kunst-pad gaan we op zoek naar waar jij blij van wordt en nieuwsgierig naar bent. Dit pad wordt afgesteld op jouw als persoon en waar jij naar zoekt.
Er is niet 1 manier om kunstenaar te zijn.

We gaan samen kijken naar waar jij staat op je eigen kunstenaars-ladder en samen met mijn kunstenaars-ladder-kennis gaan we kijken hoe je de volgende stap zet. Wie weet bouwen we samen een nieuwe ladder. Of herstellen we een scheef laddertje. Of komen we erachter dat ladders stom zijn.

Wie weet, wees welkom om op onderzoek uit te gaan!

Elke les duur 1 uur, en kost voor 1 persoon: €35,- en 2 personen €55. Gemiddeld bestaat een lessenpakket uit 10 lessen, maar omdat wij allemaal verschillend zijn met verschillende wensen kan ik dit het beste met jou afstemmen. 

Wees welkom voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek in de workshopruimte! Stuur een mailtje naar:

info@crooked-garden.com
 Wie geeft deze lessen?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Christina Kingma!
Ik ben een fulltime kunstenaar. In 2013 heb ik mijn diploma Game Design behaald op het Alfa college in Groningen en in 2018 mijn bachelor Animation Design op ArtEZ Hogeschool van de kunsten in Zwolle. 

Tijdens deze 9 jaar aan creatieve studie heb ik geleerd om te maken met: Keramiek, Photoshop, illustreren en schilderen (ook voor kinderboeken, zoals: 'De Beste Kat van de Stad' geschreven door Rian Visser), Animatie (klik hier om mijn afstudeerfilm te zien) en Storytelling.

Naast het maken van bijzondere gebruiksvoorwerpen heb ik in Zuidwolde (GN) een workshopruimte ingericht die ik: 'de Creatieve Cocoon' noem. Mijn insteek is daarmee om een veilige en inspirerende plek te creëren waarin je aan de slag kunt met je eigen innerlijke kunstenaar. Met een warm kopje thee of koffie binnen handbereik. 


Voor wat voor creatieve doeleinden ben je welkom?
- Je bent opzoek naar je eigen creatieve stijl en wilt dit gaan verkennen samen met een gediplomeerde (en nieuwschierige) kunstenaar.
- Je wilt een basis kennis ontwikkelen in keramiek (dit doe ik net even anders dan de gemiddelde draaicursus, we ontwikkelen deze kennis namelijk met handbouwtechnieken). 
- Je wilt een technische basis ontwikkelen in schilderen (kleur, compositie, lichtval) traditioneel en/of digitaal.
- Je hebt behoefte aan ontspanning, een moment in de week voor jezelf en iemand die je creatieve nieuwsgierigheid activeert. 
- Je wilt een portfolio opbouwen voor je toelating op de kunstacademie (ik ben tevens bekend met het geven van portfolio advies).