CURSUSAANBOD KERAMIEK & KUNST

Locaties: Boterdiep w.z 11, 9785AJ Zuidwolde Groningen of Travertijnstraat 6, 9743 SZ Groningen

birb.jpg
IMG_20201011_113509_945.jpg
IMG_20220128_135028.jpg

press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/18

Bij Crooked Garden kun je eenmalige workshops volgen waar in je welkom bent om in één keer iets bijzonders tot leven te wekken, maar je bent nu ook welkom om een keramiek cursus of kunstenaars cursus te volgen, waarbij je echt kunt bouwen aan een creatief doel. 

De cursussen zijn te volgen met 1 tot 4 personen op één van de twee locaties (welke het beste werkt voor jou). Ze worden ingeboekt op een tijd die voor ons beide werkt. Zo krijg jij de aandacht die je verdient en kun je het maximale uit de cursus halen. 

 

"Heerlijke avondworkshops bij Christina gehad samen met mijn collega (docent beeldende kunst) . Veel nieuwe dingen geleerd die goed in ons werk en eigen lessen toe te passen zijn! Daarnaast is haar benadering van het materiaal en het benadrukken van ieders eigen stijl van werken heel inspirerend. Christina blijft dichtbij zichzelf in haar eigen werk en geeft op deze manier ook les.
Leerzaam, gezellig, inspirerend en voor iedereen die echt de oneindige mogelijkheiden van klei wil leren kennen in een fijne setting." - Hanneke Moed

 

 

 

Momenteel zijn er twee verschillende cursus-paden beschikbaar:

 

1. Het pad der verlichting (hehe nee het pad van keramiek!).
In deze keramiek cursus steek je, je handen in steengoed klei, wilde klei en porselein. In 10 lessen leggen we een basis voor je kennis van klei en werken we aan je eigen servies set, aan de hand van verschillende handbouw technieken (zoals handknijpen, uitrollen en 'coil building'). Daarnaast polijst en glazuur je, je werken in deze cursus zelf, waardoor je intens contact hebt met je werken van begin tot eind.


Wat deze cursus uniek maakt is dat we niet gaan werken met een draaischijf. Er is een schop schijf in de ruimte aanwezig - dus je mag altijd een poging wagen, maar deze cursus is specifiek gericht op handbouwen. Handbouwen met klei is de Crooked Garden specialisatie waarin het uitgangspunt is dat de klei ook wat te zeggen heeft. We werken samen met de klei en maken echt contact met dit bijzondere oer-materiaal.

Het mooie van deze cursus is dat je klei avontuur ook niet hoeft te stoppen na deze cursus. Ik geef je de basis kennis van handbouwen met klei en jij mag dat kennis zaadje water geven en laten uitgroeien tot een fantastische plant, of levend klei monster! Kan allemaal vanaf je keukentafel, want ik ga je leren hoe je creëert zonder dat draaiwiel.

Wees welkom in een ontdekkingsreis.

Elke les duurt 1,5 uur, en kost per les voor
1 persoon: €60,-  
2 personen €90,-
3 personen €120,-

4 personen €150,- 

Dit is inclusief alle materialen. 
Gemiddeld bestaat een lessenpakket uit 10 lessen (maar je kunt me altijd vragen naar de mogelijkheden, voor als je bijvoorbeeld alleen een paar kopjes wilt maken). Deze vinden plaats op een afgesproken tijd, 1 keer per week of per twee weken en kunnen betaald worden per les of per 10 lessen.

 

IMG_20201013_175529.jpg
IMG_20201104_152834.jpg
IMG_20210512_170933.jpg
IMG_20201221_102051_004.jpg
crookedgarden_antoinetmurierphotography_

2. Het pad der innerlijk kind (hehe nee het kunstenaars-pad).
Wil je leren tekenen? Ben je op zoek naar jouw eigen stijl? Wil je graag een portfolio maken voor je toelating op de kunstacademie? Wil je leren te illustreren zoals een kinderboekillustrator? Wil je, je innerlijke kind blij maken?

Jong en oud zijn welkom bij deze les!

Op dit kunst-pad gaan we op zoek naar waar jij blij van wordt en nieuwsgierig naar bent. Dit pad wordt afgesteld op jouw als persoon en waar jij naar zoekt.
Er is niet 1 manier om kunstenaar te zijn.

We gaan samen kijken naar waar jij staat op je eigen kunstenaars-ladder en samen met mijn kunstenaars-ladder-kennis gaan we kijken hoe je de volgende stap zet. Wie weet bouwen we samen een nieuwe ladder. Of herstellen we een scheef laddertje. Of komen we erachter dat ladders stom zijn.

Wie weet, wees welkom om op onderzoek uit te gaan!
 

Elke les duurt 1 uur, en kost per les voor
1 persoon: €40,-  
2 personen €60,-
3 personen €90,-

4 personen €100,- 

Dit is inclusief alle materialen. 

Gemiddeld bestaat een lessenpakket uit 10 lessen, maar omdat wij allemaal verschillend zijn met verschillende wensen kan ik dit het beste met jou afstemmen. 

Wees welkom voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek in de workshopruimte! Stuur een mailtje naar:

info@crooked-garden.com
 Wie geeft deze lessen?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Christina Kingma!
Ik ben een fulltime kunstenaar. In 2013 heb ik mijn diploma Game Design behaald op het Alfa college in Groningen en in 2018 mijn bachelor Animation Design op ArtEZ Hogeschool van de kunsten in Zwolle. 

Tijdens deze 9 jaar aan creatieve studie heb ik geleerd om te maken met: Keramiek, Photoshop, illustreren en schilderen (ook voor kinderboeken, zoals: 'De Beste Kat van de Stad' geschreven door Rian Visser), Animatie (klik hier om mijn afstudeerfilm te zien) en Storytelling.

Tevens heb ik 2 jaar workshops gegeven aan kinderen bij zowel asielzoekcentra als bij verschillende BSO's. Hierna startte ik mijn eigen bedrijf: Crooked Garden, die inmiddels bijna 4 jaar bestaat en waarmee ik al een grote groep handen kennis heb laten maken met klei. En dat is VET. 

Ik maak onder de naam van Crooked Garden bijzondere gebruiksvoorwerpen en ik heb in Zuidwolde (GN) en in Groningen workshopruimtes ingericht die ik: 'de Creatieve Cocons' noem. Mijn insteek is daarmee om een veilige en inspirerende plek te creëren waarin je aan de slag kunt met je eigen innerlijke kunstenaar. Met een warm kopje thee of koffie binnen handbereik. 

Iedereen heeft creativiteit in zijn hart, alleen niet iedereen weet er raad mee. Sommige mensen hebben op de basisschool al te horen gekregen dat ze 'niet creatief' waren en zijn er sindsdien niet meer bewust mee bezig gegaan. Sommige mensen lukte het niet om te tekenen zoals die mooie tekeningen op Instagram en dubden zichzelf daarmee 'niet creatief'. Tevens heb ik gemerkt dat bij kinderen ook al verdraaid snel perfectionisme in het spel komt, en dat kan er voor zorgen dat hun creatie vleugels een beetje stijf worden. 
 

En dat snap ik, maar dat vind ik ook jammer. Want creëren kan fantastisch zijn. Het laat je energie stromen. Haalt overprikkeling uit je brein. Het geeft expressie aan jouw eigen unieke zijn. Je kunt er je gevoel mee uiten. Het spiegelt. Het activeert je nieuwsgierigheid en koppelt je daarmee aan je innerlijke kind. 

 

En ik hoop dat ik met mijn cocons een plek kan creëren waarin je je veilig genoeg voelt om dat creatie stuk aan te raken. Om te durven, om te falen (ook een groot onderdeel van maken), om te groeien en om natuurlijk gewoon keihard lekker je ding te doen. 

Vooral bij werken met klei is het niet nodig om een fantastisch creatief plan voorafgaand aan de les te hebben. Dat mag natuurlijk wel, maar in principe is een kopje gewoon een kopje en zorgen jouw eigen handen er voor dat het kopje uniek wordt. Gewoon door te kneden en er aandacht in te stoppen! Je eigen stijl die heb je al in de vingers en klei helpt je met die naar buiten te brengen. 


Voor wat voor creatieve doeleinden ben je welkom?
- Je bent opzoek naar je eigen creatieve stijl en wilt dit gaan verkennen samen met een gediplomeerde (en nieuwschierige) kunstenaar. Dit is ook fantastisch voor kinderen!
- Je wilt een basis kennis ontwikkelen in keramiek (dit doe ik net even anders dan de gemiddelde draaicursus, we ontwikkelen deze kennis namelijk met handbouwtechnieken). 
- Je wilt een technische basis ontwikkelen in schilderen (kleur, compositie, lichtval) traditioneel en/of digitaal.
- Je hebt behoefte aan ontspanning, een moment in de week voor jezelf en iemand die je creatieve nieuwsgierigheid activeert. 
- Je wilt een portfolio opbouwen voor je toelating op de kunstacademie (ik ben tevens bekend met het geven van portfolio advies). 

Meer weten of kennismaken? Wees welkom! 
Ik ben te bereiken via mijn instagram: @crookedgarden en mijn email: info@crooked-garden.com