top of page

DIERENDAG WORKSHOP
woensdag 4 oktober - 10:00 & 13:00

poez1.jpg
poez2.jpg
IMG-1384.jpg

1 plaats beschikbaar om 10:00

13:00 = VOL

Boek deze workshop via info@crooked-garden.com

of een DM op @crookedgarden


Dit is een privéworkshop die ong. 1 uur duurt.
Kosten workshop: €124,50- p.p. (prijs is incl. 21% btw)

Locatie: travertijnstraat 6, 9743 SZ Groningen 

Workshopgever: Christina Kingma
 

Voor wie: Iemand die een bijzonder en blijvend kunstwerk wil maken samen met zijn/haar viervoeter/tweevoeter/geenvoeter (met die laatste bedoel ik een vis en bij nader inzien lijkt me die toch niet zo handig). 

Mijn man weet het niet (en leest gelukkig dit soort teksten nooit), maar dit bord op de foto is een verjaardagskado voor hem. Hij heeft namelijk een kat, Poekie en Poekie is al 15 jaar oud. Poekie en mijn man hebben veel meegemaakt samen. Poekie is altijd een steun geweest, zelfs toen ons zoontje werd geboren was Poekie er meteen bij en hij heeft zelfs ons wakker gemaakt toen mijn man in slaap dreigde te vallen met een slapend zoontje op hem. Poekie slaapt over het algemeen niet bij ons, maar op de dagen dat mijn man ziek is dan wil Poekie erbij zijn. Poekie is bijzonder.
Poekie wordt met de dag ouder en onlangs heb ik besloten hem op te tillen en zijn pootje in een bord te zetten dat stond te drogen. Een bord, realiseer ik mij, die waarschijnlijk veel langer zal leven dan Poekie. En dat is ontzettend bijzonder dierbaar.

Voor dierendag wil ik twee dieren eigenaren (of bediendes?) uitnodigen om een soortgelijk bord te komen maken. Ik zorg ervoor dat het dinerbord klaar staat en in de juiste conditie is om bestempeld te worden. Het is van belang dat de eigenaar het huisdier meeneemt naar het atelier en dan vervolgens maken we een pootafdruk met de harige dierenvriend. De eigenaar heeft het atelier voor zichzelf, dus er zullen geen andere dieren zijn in het atelier tijdens de workshop.

Vervolgens is het baasje zelf vrij om het bord te versieren met een versiering naar wens. Dat mogen bloemetjes zijn of wellicht simpelweg de naam van het huisdier, of een tekst. We kunnen ter plekke kijken naar wat uitroept.
 

Wat je krijgt:
- Een exclusieve privéworkshop waarin je samen met je viervoeter een afdruk maakt in een vooraf gemaakt dinerbord (door Christina) en vervolgens dit bord versiert.

- je eigen creatie station in het atelier, met genoeg koffie, thee en lekkers voor zowel jou en huisdier.
- alle benodigde materialen om je kunstwerk naar wens mee te versieren (waaronder kwaliteits onderglazuur van Botz).

- na 4/5 weken droog en stooktijd, een unieke creatie die gebakken, gepolijst en voedsel-veilig is geglazuurd voor jou.

Boek deze workshop via:

info@crooked-garden.com

 

Wie is Christina Kingma?

 

 

 

 

 

 

 

De eigenaar van Crooked Garden! Tevens het persoon die nu deze tekst schrijft. Wat zal ik eens over mijzelf vertellen?
In 2018 ben ik afgestudeerd van de kunstacademie met mijn bachelor Animation Design. Dat houdt in dat ik graag werelden creëer en verhalen vertel d.m.v. beeld. Tijdens het afstuderen kwam ik in aanraking met klei, en daar kwamen alle lessen die ik had geleerd in samen. Met klei kun je op een subtiele manier verhaal vertellen heb ik gemerkt. Het verhaal is er al, die zit in jou als mens en door ritmisch te knijpen in klei komt op een beeldende manier daar een stukje van naar buiten. Dat ervaar ik als een fascinerend en ook bevredigend proces en dat deel ik graag, in mijn eigen werk maar ook met workshops. Ik nodig mensen uit om een functioneel item te maken, die echt van hunzelf is. Een verlengstuk van hun eigen unieke zijn. Waar je ook nog koffie uit kunt drinken. Hoe vet! Zo, einde spreekbeurt!Boek deze workshop via:

info@crooked-garden.com

Ophalen

Na 4/5 weken is jouw creatie klaar om opgehaald te worden. Hier stuurt Christina je een bericht over. 

Opzegbeleid
Komt er iets onverhoopt op je pad? Zeg een workshop minimaal 24 uur van tevoren af i.v.m. de beperkte ruimte! Of geef je workshop eventueel kado aan een vriend of vriendin.

Keramiek perikelen
Klei heeft altijd een wil van zichzelf. Ik beloof plechtig dat ik uiterst voorzichtig om zal gaan met je creaties, maar soms heeft de oven andere plannen. Ik kan dit helaas niet voorkomen maar ik zal wel altijd mijn best doen om potentiële ongelukjes (zoals scheurvorming) op tijd te voorzien.

Christina00019_websize.jpg
bottom of page