top of page

POKÉBOWL WORKSHOP
zondag 18 februari - 10:00

IMG-9925.jpg
IMG-9926.jpg
unnamed (18).jpg

De kom kan goed gevuld! Hier een voorbeeld van een kom, gemaakt door een deelnemer van een priveworkshop (in de tijd dat Crooked Garden die nog aanbood).

unnamed (19).jpg

Boek deze workshop met deze knop (wanneer hij grijs is dan

heeft de workshop geen plaatsen meer beschikbaar):


Duur workshop: ong. 1.5 uur
Kosten workshop: €70,- p.p. (incl. 21% btw)

Locatie: Travertijnstraat 6, 9743 SZ Groningen

Workshopgever: Fiana de Raaf

Voor wie: Iedereen die een absolute vriend van een statement bowl in huis wil, om voortaan mooie pokebowls in te maken, om een salade in te presenteren of om flink veel spaghetti uit te eten!

Update: na overleg is het ook mogelijk om twee ontbijt kommen te maken in deze workshop. Dus of je gaat voor 1 grote bowl, of voor 2 kleinere!

In deze workshop gaan we een dik stuk naturel of zwarte klei uitrollen, die we vervolgens in een grote mal drukken. Vanaf dat moment kun je helemaal los met je eigen creativiteit. Wil je een mooie schildering op je kom? Of wil je een voet toevoegen aan je werk, of misschien een mooie textuur? Je mag hier rustig de tijd voor nemen, of de pokebowl rustig en basis houden en daarna nog wat knijpkommetjes uitknijpen zodat je echt een toffe servies set ter wereld brengt.

De kom wordt na de stook (een paar weken later) voor je geglazuurd met hoge kwaliteits glazuur en vervolgens gebakken op 1220 tot 1240 graden in een stook die 24 uur duurt, waardoor je kom daarna in de vaatwasser kan en echt een lang en fijn leven samen met jou tegemoet kan gaan.

Wat je krijgt:
- een 1.5 uur durende workshop waarin je, je een eigen grote kom maakt of twee kleinere ontbijtkommen, met de uitrol techniek en een mal.

- je eigen creatie station in het Crooked Garden atelier aan de travertijnstraat 6.

- keuze uit naturel steengoed klei of zwarte steengoed klei.

- alle benodigde materialen om je kunstwerk naar wens mee te versieren (waaronder kwaliteits onderglazuur van Botz). Tevens mag je aan het einde van de workshop een glazuur kiezen die later wordt aangebracht op je item.

- naast Fiana de Raaf als workshopgever, ook soms hond Olaf die je tijdens de workshop aanmoedigt. Dat doet hij soms door van een afstandje te kijken, soms door in een uitgelegen hoekje te slapen en soms door even te komen snuffelen (als je dat goed vindt).

- na 4/5 weken droog en stooktijd, een unieke creatie die gebakken, gepolijst en voedsel-veilig is geglazuurd voor jou.
 

Boek deze workshop met deze knop (wanneer hij grijs is dan

heeft de workshop geen plaatsen meer beschikbaar):

 

Wie is Fiana de Raaf?

 

 

 

 

 

 

 

 

Fiana is in 2018 afgestudeerd aan academie Minerva als docent Beeldende Kunst en Vormgeving. Ze heeft een kubistische en expressieve stijl (en zorgt zo voor de bizarre glazuren die Christina in het atelier heeft) die ze tot leven brengt in zeefdruk (Studio Corvo) en ook in keramiek. Fiana en Christina delen inmiddels 3 jaar met plezier een atelier en vanaf 2023 zal Fiana groepsworkshops gaan geven voor Crooked Garden. Fiana is een brenger van een positief en energiek licht en heeft veel ervaring met werken met verschillende groepen mensen en het begeleiden van creatieve processen. Een topper!

 

Ophalen
Na 4/5 weken is jouw creatie klaar om opgehaald te worden. Hier stuurt Christina je een bericht over. 

Check hier de algemene voorwaarden zoals de voorwaarden voor annulering van de workshop (zoals dat bij een afmelding die minder dan 48 uur voorafgaand de workshop plaatsvindt, 50% van het workshopgeld in rekening wordt gebracht. Maar de voorwaarden gaan ook over verantwoordelijk met klei om gaan etc.)

IMG-20230103-WA0003.jpg

Voorbeeld van een ontbijtkom die in een mal wordt gemaakt (en op het punt staat eruit 

gehaald te worden, altijd een leuk moment).

bottom of page