top of page

HERFST WANDEL EN MAAK WORKSHOP 
Zaterdag 4 november - 10:00

IMG-8234.jpg

Er zijn meerdere benaderingen mogelijk bij

deze workshop, zo kun je schilderen..

IMG-8233.jpg

.. of bijvoorbeeld stempelen!

IMG-8231.jpg

Na een aantal weken kun je, je eigen bord kunstwerk in gebruik nemen!

IMG-5423.jpg

Boek deze workshop met deze knop (wanneer hij grijs is dan

heeft de workshop geen plaatsen meer beschikbaar):


Duur workshop: ong. 2 uur (dit is de richtlijn, maar dit is de eerste keer

dat we deze workshop geven dus exact weten we het niet)
Kosten workshop: €85 p.p. (incl. 21% btw)

Locatie: Travertijnstraat 6, 9743 SZ Groningen

Workshopgever: Fiana de Raaf & Christina Kingma

Voor wie: Iedereen die een verdiepende workshop wil volgen waarbij je niet alleen een mooi bord maakt, maar ook met twee kunstenaars een wandeling gaat maken door het bos en met een kunstenaarsoog gaat kijken naar de herfst.

Ik heb een instagram filmpje gemaakt van het idee van deze workshop met als voorbeeld een bord van mij en een bord van Fiana:
LINK

Bijna elk jaar rond deze tijd heb ik een moment waarin ik zie dat de bomen hun blaadjes beginnen los te laten en vervolgens denk: 'hier wil ik graag iets mee doen met een workshop'. Samen maken, samen verzamelen dat heeft een soort oer gevoel in zich, een aantrekkingskracht. Vaak zit ik tegen die tijd vol met de workshop planning, maar deze herfst heb ik speciaal een plek opengehouden voor deze workshop. Het is tijd en ik heb er zin in!

We beginnen deze workshop met een wandeling in het bos die naast de workshopruimte te vinden is. Samen gaan we kijken naar wat de herfst heeft losgelaten en wat onze aandacht trekt. Hier en daar stoppen we wat in onze zak en na 20/30 minuten bewegen we ons we terug naar de workshop.
Hier krijgt iedereen een mooie plateau van hout, wat je speelveld wordt. Hier mag je een groot bord op uitrollen, of meerdere kleine bordjes dat is aan jou! Vervolgens ga je werken met wat je hebt meegenomen uit het bos. Je kunt een mooie collage van bladeren in je bord duwen en deze vervolgens inkleuren, je kunt geïnspireerd door wat je hebt meegenomen een mooie delfts blauwe illustratie maken of iets van je eigen design. Iets wat jou mooi lijkt. Je creativiteit is welkom!

Wat je krijgt:
- een 2 uur durende workshop waarin je, je een eigen diner bord maakt, geïnspireerd door de herfst. Deze workshop is inclusief een 30 minuten wandeling door het bos.

- je eigen creatie station in het Crooked Garden atelier aan de travertijnstraat 6 in Groningen. 

- keuze uit naturel steengoed klei of zwarte steengoed klei..

- alle benodigde materialen om je kunstwerk naar wens mee te versieren (waaronder kwaliteits onderglazuur van Botz). Tevens mag je aan het einde van de workshop een glazuur kiezen die later wordt aangebracht op je item.

- naast Fiana de Raaf en Christina Kingma als workshopgever, ook waarschijnlijk hond Olaf die je tijdens de workshop aanmoedigt. Dat doet hij soms door van een afstandje te kijken, soms door in een uitgelegen hoekje te slapen en soms door even te komen snuffelen (als je dat goed vindt).

- na 4/5 weken droog en stooktijd, een unieke creatie die gebakken, gepolijst en voedsel-veilig is geglazuurd voor jou.
 

Boek deze workshop met deze knop (wanneer hij grijs is dan

heeft de workshop geen plaatsen meer beschikbaar):

 

 

Wie is Fiana de Raaf?

 

 

 

 

 

 

 

 

Fiana is in 2018 afgestudeerd aan academie Minerva als docent Beeldende Kunst en Vormgeving. Ze heeft een kubistische en expressieve stijl (en zorgt zo voor de bizarre glazuren die Christina in het atelier heeft) die ze tot leven brengt in zeefdruk (Studio Corvo) en ook in keramiek. Fiana en Christina delen inmiddels 3 jaar met plezier een atelier en vanaf 2023 zal Fiana groepsworkshops gaan geven voor Crooked Garden. Fiana is een brenger van een positief en energiek licht en heeft veel ervaring met werken met verschillende groepen mensen en het begeleiden van creatieve processen. Een topper!

Wie is Christina Kingma?

 

 

 

 

 

 

 

De eigenaar van Crooked Garden! Tevens het persoon die nu deze tekst schrijft. Wat zal ik eens over mijzelf vertellen?
In 2018 ben ik afgestudeerd van de kunstacademie met mijn bachelor Animation Design. Dat houdt in dat ik graag werelden creëer en verhalen vertel d.m.v. beeld. Tijdens het afstuderen kwam ik in aanraking met klei, en daar kwamen alle lessen die ik had geleerd in samen. Met klei kun je op een subtiele manier verhaal vertellen heb ik gemerkt. Het verhaal is er al, die zit in jou als mens en door ritmisch te knijpen in klei komt op een beeldende manier daar een stukje van naar buiten. Dat ervaar ik als een fascinerend en ook bevredigend proces en dat deel ik graag, in mijn eigen werk maar ook met workshops. Ik nodig mensen uit om een functioneel item te maken, die echt van hunzelf is. Een verlengstuk van hun eigen unieke zijn. Waar je ook nog koffie uit kunt drinken. Hoe vet! Zo, einde spreekbeurt!

 

Ophalen
Na 4/5 weken is jouw creatie klaar om opgehaald te worden. Hier stuurt Christina je een bericht over. 

Opzegbeleid
Komt er iets onverhoopt op je pad? Zeg een workshop zo vroeg mogelijk af zodat ik nog een vervanger kan zoeken! Of geef je workshop eventueel kado aan een vriend of vriendin. Shit happens natuurlijk - daar kun je niet zoveel aan doen, maar houd er wel rekening mee dat een keramiek atelier runnen kostbaar is en dat als je minder dan 24 uur van tevoren de workshop afmeld de kans nihil is dat ik nog een vervanging kan vinden. Daarom geldt nu de regel dat bij een afmelding van minder dan 24 uur voorafgaand aan de workshop er 30% van het workshop bedrag in rekening wordt gebracht. Dat is jammer geld, maar de workshopgever moet worden doorbetaald of je er nu bent of niet en het materiaal is tevens al aangeschaft. 

Keramiek perikelen
Klei heeft altijd een wil van zichzelf. Ik beloof plechtig dat we voorzichtig om gaan met je creaties, maar soms heeft de oven andere plannen. Ik kan dit helaas niet voorkomen maar ik zal wel altijd mijn best doen om potentiële ongelukjes (zoals scheurvorming) op tijd te voorzien.

IMG-20230103-WA0003.jpg
Christina00019_websize.jpg
bottom of page