top of page

SERVIES SET WORKSHOP
zondag 22 oktober maak dag - 10:00
zondag 29 oktober glazuur dag - 10:00

unnamed (5).jpg
plate5.jpg

Deze workshop = VOL

Boek deze workshop via info@crooked-garden.com

of een DM op @crookedgarden


Duur maak workshop: 3 uur
Duur glazuur workshop: 1.5 uur
Kosten workshop: €210 p.p. (incl. 21% btw)

Locatie: Travertijnstraat 6, 9743 SZ Groningen

Workshopgever: Fiana de Raaf

Voor wie: Iedereen die nieuwsgierig is naar handbouwen met klei en een bijzondere servies set van minimaal een ontbijtkom, lunch/diner bord en ontbijtbord wil maken (met mogelijke variaties, zoals extra dipkommetjes etc.) Bij Crooked Garden krijgen we vaak de vraag of we cursussen aanbieden - wat we op het moment helaas niet doen. Maar we snappen heel goed de behoefte om een werk van begin tot eind te maken, dus daarom bestaat nu deze workshop!

We beginnen deze workshop met een lekker kopje thee of koffie en nemen even een moment om na te denken over wat een servies set is die bij jou past. Op de tafel staan een aantal voorbeelden klaar.

 

Daarna gaan we aan de slag met de hand kneed techniek en maken we een ontbijtkom. Dit is een bijzondere primitieve techniek (vermoedelijk al duizenden jaren oud, google maar eens op trechterbeker cultuur), die werkt vanuit je tast-zin en zo je vanuit je hoofd wat meer in je lichaam brengt. Je kom komt daarbij tot leven zonder draaiwiel en is helemaal uniek en gevormd door jouw twee handen!

Daarna brengen we een bijpassend lunch/diner bord en ontbijtbord tot leven. Zodat je straks echt een bijzondere set hebt om van te genieten.
Hierna kun je overgaan op het illustreren en dus handbeschilderen van je werk, of misschien nog wat extra's maken. Hier ben je vrij in!

Bij de tweede maakdag gaan we je werken glazuren met Botz onderglazuur. Dit is een hoge kwaliteits en voedselveilige glazuur die in allerlei variaties aanwezig zal zijn. Daarna gaan je werken de oven in en kun je een paar weken later genieten van je eigen gemaakte set!

 

Deze workshop wordt gegeven in een kleinere setting van maximaal 6 deelnemers, waardoor er meer individuele aandacht is.  

OPTIE2.jpg

Hoe ziet jouw eigen set eruit? Ga je voor minimalisme, bloemig of meer

rustiek?

IMG-1384.jpg

Wat je krijgt:
- een 3 uur durende maak workshop waarin je, je een set maakt van minstens een ontbijtkom, lunch/diner bord en een ontbijtbord (zonder draaiwiel, volledig met je eigen handen). 

- een 1.5 uur durende glazuur workshop waarin je, je eigen werken glazuurt met hoge kwaliteit Botz glazuur naar keuze.

- je eigen creatie station in het Crooked Garden atelier aan de travertijnstraat 6.

- keuze uit naturel steengoed klei en zwarte steengoed klei.

- alle benodigde materialen om je kunstwerk naar wens mee te versieren (waaronder kwaliteits onderglazuur van Botz). Tevens mag je aan het einde van de workshop een glazuur kiezen die later wordt aangebracht op je item.

- naast Fiana de Raaf als workshopgever, ook soms hond Olaf die je tijdens de workshop aanmoedigt. Dat doet hij soms door van een afstandje te kijken, soms door in een uitgelegen hoekje te slapen en soms door even te komen snuffelen (als je dat goed vindt).

- na 2 weken stooktijd, een unieke en voedsel-veilige creatie die helemaal door jou gemaakt is!

Boek deze workshop via:

info@crooked-garden.com

 

Wie is Fiana de Raaf?

 

 

 

 

 

 

 

 

Fiana is in 2018 afgestudeerd aan academie Minerva als docent Beeldende Kunst en Vormgeving. Ze heeft een kubistische en expressieve stijl (en zorgt zo voor de bizarre glazuren die Christina in het atelier heeft) die ze tot leven brengt in zeefdruk (Studio Corvo) en ook in keramiek. Fiana en Christina delen inmiddels 3 jaar met plezier een atelier en vanaf 2023 zal Fiana groepsworkshops gaan geven voor Crooked Garden. Fiana is een brenger van een positief en energiek licht en heeft veel ervaring met werken met verschillende groepen mensen en het begeleiden van creatieve processen. Een topper!

 

Ophalen
Na 4/5 weken is jouw creatie klaar om opgehaald te worden. Hier stuurt Christina je een bericht over. 

Opzegbeleid
Komt er iets onverhoopt op je pad? Zeg een workshop minimaal 24 uur van tevoren af i.v.m. de beperkte ruimte! Of geef je workshop eventueel kado aan een vriend of vriendin.
Corona extra: stel dat je een uur begint te snotteren voorafgaand aan de workshop, zeg de workshop dan ook af! Dan verplaatsen we hem naar een tijd waarin je weer fit bent (ik heb een jonge baby thuis, dus voorzichtigheid is fijn).

Keramiek perikelen
Klei heeft altijd een wil van zichzelf. Ik beloof plechtig dat we voorzichtig om gaan met je creaties, maar soms heeft de oven andere plannen. Ik kan dit helaas niet voorkomen maar ik zal wel altijd mijn best doen om potentiële ongelukjes (zoals scheurvorming) op tijd te voorzien.

IMG-20230103-WA0003.jpg
bottom of page