top of page

TINY HOUSE WORKSHOP
zondag 16 april - 10:00

hiusje1_helemaal.jpg
IMG-1384.jpg
2020-09-23-025723459.jpg
huisje4_achter.jpg

Nog 1 plek beschikbaar

Boek deze workshop via info@crooked-garden.com

of een DM op @crookedgarden


Duur workshop: 1.5 uur
Kosten workshop: €51,- p.p. (incl. 21% btw)

Locatie: travertijnstraat 6, 9743 SZ Groningen
Workshopgever: Fiana de Raaf

 

Voor wie: Iedereen die behoefte heeft een een klei avontuur en die een uniek item wil maken, die een hoog vriend gehalte heeft (Christina heeft vele vele huisjes in haar huis staan). 

Voorafgaand aan deze workshop ontvang je een 'plein air' huiswerk opdracht, waarin je wordt uitgenodigd om zelf een wandeling te maken door je buurt/stad of favoriete dorp en daarbij te kijken naar wat je leuk vindt aan de huizen die je ziet. Wat trekt je aandacht?

Tijdens de workshop ga je werken aan je eigen tiny house (ter grootte van ongeveer de palm van je hand). Deze workshop is leuk voor jong en oud en heeft een zeer eenvoudige basis, met een hoog nieuwsgierigheid gehalte. Je maakt van steengoed keramiek een huisje, met een schoorsteen (zodat er later een droogbloem in kan) en brengt vervolgens onder leiding van Fiana details aan met onderglazuur. 
Er mag een verhaal onstaan. Wie woont er in dit huisje? Wonen er ook dieren in? Wat staat er achter het raam? Is het huis heel modern, of juist rustiek? Enzovoorts!

Wat je krijgt:
- een 1.5 uur durende workshop waarin je, je een eigen tiny house maakt met naturel steengoed klei.

- je eigen creatie station aan in de travertijnstraat 6 locatie plus een kopje koffie/thee en iets lekkers van de bakker. 

- alle benodigde materialen om je creatie naar wens mee te versieren (waaronder kwaliteits onderglazuur van Botz). 

- naast Fiana de Raaf als workshopgever, ook soms hond Olaf die je tijdens de workshop aanmoedigt. Dat doet hij soms door van een afstandje te kijken, soms door in een uitgelegen hoekje te slapen en soms door even te komen snuffelen (als je dat goed vindt).

- na 4 weken droog en stooktijd, een unieke creatie die gebakken is in de keramiekoven, zodat ie een lang leven mag gaan leiden bij jou.Boek deze workshop via:

info@crooked-garden.com

 

Wie is Fiana de Raaf?

 

 

 

 

 

 

 

 

Fiana is in 2018 afgestudeerd aan academie Minerva als docent Beeldende Kunst en Vormgeving. Ze heeft een kubistische en expressieve stijl (en zorgt zo voor de bizarre glazuren die Christina in het atelier heeft) die ze tot leven brengt in zeefdruk (Studio Corvo) en ook in keramiek. Fiana en Christina delen inmiddels 3 jaar met plezier een atelier en vanaf 2023 zal Fiana groepsworkshops gaan geven voor Crooked Garden. Fiana is een brenger van een positief en energiek licht en heeft veel ervaring met werken met verschillende groepen mensen en het begeleiden van creatieve processen. Een topper!Ophalen
Na vier weken is jouw creatie klaar om opgehaald te worden. Hier stuurt Christina je een bericht over. 

Opzegbeleid
Komt er iets onverhoopt op je pad? Zeg een workshop minimaal 24 uur van tevoren af i.v.m. de beperkte ruimte! Of geef je workshop eventueel kado aan een vriend of vriendin.
Corona extra: stel dat je een uur begint te snotteren voorafgaand aan de workshop, zeg de workshop dan ook af! Dan verplaatsen we hem naar een tijd waarin je weer fit bent (ik heb een jonge baby thuis, dus voorzichtigheid is fijn).

Keramiek perikelen
Klei heeft altijd een wil van zichzelf. Ik beloof plechtig dat ik uiterst voorzichtig om zal gaan met je creaties, maar soms heeft de oven andere plannen. Ik kan dit helaas niet voorkomen maar ik zal wel altijd mijn best doen om potentiële ongelukjes (zoals scheurvorming) op tijd te voorzien.

IMG-20230103-WA0003.jpg
bottom of page