top of page

VAASJE WORKSHOP 
zaterdag 10 februari - 10:00

unnamed (6).jpg

Een prachtig eindresultaat van workshopper Anke

vaasje 3.jpg

Welke stijl past bij jou?

vaasje 4.jpg

Het vaasje gaan we opbouwen uit een handgeknepen 

kop en kom en deze voegen we samen. Vervolgens 

maken we een gaatje, en voegen we een top toe.

IMG-1384.jpg

Boek deze workshop met deze knop (wanneer hij grijs is dan

heeft de workshop geen plaatsen meer beschikbaar):


Duur workshop: ong. 2 uur
Kosten workshop: €85 p.p. (incl. 21% btw)

Locatie: Travertijnstraat 6, 9743 SZ Groningen

Workshopgever: Christina Kingma en Marianne Brouwer

Voor wie: Iedereen die een eigen gemaakt vaasje op de vensterbank wil hebben pronken, die een mooie bloem kan dragen! Je mag hier zowel als amateur als beginner instappen.
 

Tijdens deze workshop gaan we zelf een vaasje bouwen met een inmiddels gefinetunede handbouw techniek die Christina zelf vaak toepast. Marianne Brouwer (kunstenares) gaat deze workshop leiden en zal je helpen met zowel de technische kant van de techniek als de persoonlijke en eigen kant van je kunstwerk.

We brengen het vaasje tot leven met de handknijp techniek en maken een kopje en kom, die we daarna samen gaan voegen tot een geheel. De handknijp techniek is een ontspannende techniek waarbij je echt in verbinding staat met de klei. Je gaat wat uit je hoofd en meer naar je lichaam, omdat je met je tast-zin werkt. Zo zal een vaasje ontstaan die uniek wordt, omdat jouw handen ook uniek zijn.

Wanneer het topje op het vaasje is toegevoegd, ben je vrij om je resterende tijd te gebruiken om het vaasje te versieren met een schildering, een leuk detail of om gewoon lekker helemaal op te poetsen en als je vingerafdrukken glad te maken. Jij als vaasje kunstenaar mag daar je eigen invulling aan geven!

Wat je krijgt:
- Een 2 uur durende workshop waarin je, je eigen vaasje maakt met de handknijptechniek (dus zonder draaiwiel, volledig met je eigen handen). 

- Je eigen creatie station in het atelier, met een warm drankje en iets lekkers.

- Een stuk naturel steengoed klei.

- Alle benodigde materialen om je kunstwerk naar wens mee te versieren (waaronder kwaliteits onderglazuur van Botz). 

- Professionele kunstenares Marianne Brouwer die je gaat begeleiden in dit proces.

- na 4/5 weken droog en stooktijd, een unieke creatie die gebakken, gepolijst en geglazuurd is (zodat ze een bloem kan dragen) voor jou.

Boek deze workshop met deze knop (wanneer hij grijs is dan

heeft de workshop geen plaatsen meer beschikbaar):

 

Wie is Marianne Brouwer?

 

 

 

 

 

 

 

 

Marianne is in 2016 afgestudeerd aan academie Minerva als docent Beeldende Kunst en Vormgeving. Ze heeft een prachtige vrije schilder techniek en naast haar docentschap is ze actief als beeldend kunstenaar (https://mariannebrouwer.nl/)

Marianne heeft veel ervaring met creatieve processen en ik (Christina) ben onder de indruk van haar kleurgebruik en het vermogen om de werken rauw te houden (maar ook licht figuratief als je door toegeknepen ogen naar het werk kijkt). Een paar jaar geleden heb ik een atelier gedeeld met haar en heb ik uren naast haar grote schilderingen mogen vertoeven en mogen verwonderen. Toen ik Marianne haar eigen vaas zag glazuren in mijn atelier een paar maanden geleden wist ik: dit is een match. Marianne zal voor Crooked Garden gaan werken als vaas workshopgever, wat een passende specialistatie is.

 

Ophalen
Na 4/5 weken is jouw creatie klaar om opgehaald te worden. Hier stuurt Christina je een bericht over. 

Check hier de algemene voorwaarden zoals de voorwaarden voor annulering van de workshop (zoals dat bij een afmelding die minder dan 48 uur voorafgaand de workshop plaatsvindt, 50% van het workshopgeld in rekening wordt gebracht. Maar de voorwaarden gaan ook over verantwoordelijk met klei om gaan etc.)

49185db11a2819ac6a131acb3b9e596b1f27fb02.jpg
bottom of page