top of page

VAASJE WORKSHOP 
zaterdag 28 oktober - 10:00

vaasje2.jpg
vaasje 3.jpg

Welke stijl past bij jou?

vaasje 4.jpg

Het vaasje gaan we opbouwen uit een handgeknepen 

kop en kom en deze voegen we samen. Vervolgens 

maken we een gaatje, en voegen we een top toe.

IMG-1384.jpg

Deze workshop = VOL

Boek deze workshop via info@crooked-garden.com

of een DM op @crookedgarden


Duur workshop: ong. 2 uur
Kosten workshop: €85 p.p. (incl. 21% btw)

Locatie: Travertijnstraat 6, 9743 SZ Groningen

Workshopgever: Christina Kingma en Marianne Brouwer

Voor wie: Iedereen die een eigen gemaakt vaasje op de vensterbank wil hebben pronken, die een mooie bloem kan dragen! Je mag hier zowel als amateur als beginner instappen.
 

Een workshop primeur! Tijdens deze workshop gaan we zelf een vaasje bouwen met een inmiddels gefinetunede handbouw techniek die Christina zelf vaak toepast - maar nog nooit in de vorm van een vaasje workshop heeft toegepast. Marianne Brouwer (kunstenares) neemt deel aan deze workshop en samen gaan we functionele kunst maken!

We brengen het vaasje tot leven met de handknijp techniek (zie foto) en maken een kopje en kom, die we daarna samen gaan voegen tot een geheel. De handknijp techniek is een ontspannende techniek waarbij je echt in verbinding staat met de klei. Je gaat wat uit je hoofd en meer naar je lichaam, omdat je met je tast-zin werkt. Zo zal een vaasje ontstaan die uniek wordt, omdat jouw handen ook uniek zijn.

Wanneer het topje op het vaasje is toegevoegd, ben je vrij om je resterende tijd te gebruiken om het vaasje te versieren met een schildering, een leuk detail of om gewoon lekker helemaal op te poetsen en als je vingerafdrukken glad te maken. Jij als vaasje kunstenaar mag daar je eigen invulling aan geven!

Wat je krijgt:
- Een 2 uur durende workshop waarin je, je eigen vaasje maakt met de handknijptechniek (dus zonder draaiwiel, volledig met je eigen handen). 

- Je eigen creatie station in het atelier, met een warm drankje en iets lekkers.

- Een stuk witte porselein achtige klei.

- Alle benodigde materialen om je kunstwerk naar wens mee te versieren (waaronder kwaliteits onderglazuur van Botz). 

- Naast Christina en Marianne als workshopgevers, ook soms hond Olaf die je tijdens de workshop aanmoedigt. Dat doet hij soms door van een afstandje te kijken, soms door in een uitgelegen hoekje te slapen en soms door even te komen snuffelen (als je dat goed vindt).

- na 4/5 weken droog en stooktijd, een unieke creatie die gebakken, gepolijst en geglazuurd is (zodat ze een bloem kan dragen) voor jou.


Boek deze workshop via:

info@crooked-garden.com

 

Wie is Marianne Brouwer?

 

 

 

 

 

 

 

 

Marianne is in 2016 afgestudeerd aan academie Minerva als docent Beeldende Kunst en Vormgeving. Ze heeft een prachtige vrije schilder techniek en naast haar docentschap is ze actief als beeldend kunstenaar (https://mariannebrouwer.nl/)

Marianne heeft veel ervaring met creatieve processen en ik (Christina) ben onder de indruk van haar kleurgebruik en het vermogen om de werken rauw te houden (maar ook licht figuratief als je door toegeknepen ogen naar het werk kijkt). Een paar jaar geleden heb ik een atelier gedeeld met haar en heb ik uren naast haar grote schilderingen mogen vertoeven en mogen verwonderen. Toen ik Marianne haar eigen vaas zag glazuren in mijn atelier een paar maanden geleden wist ik: dit is een match. Marianne zal voor Crooked Garden gaan werken als vaas workshopgever, wat een passende specialistatie is. 
 

Wie is Christina Kingma?

 

 

 

 

 

 

 

De eigenaar van Crooked Garden! Tevens het persoon die nu deze tekst schrijft. Wat zal ik eens over mijzelf vertellen?
In 2018 ben ik afgestudeerd van de kunstacademie met mijn bachelor Animation Design. Dat houdt in dat ik graag werelden creëer en verhalen vertel d.m.v. beeld. Tijdens het afstuderen kwam ik in aanraking met klei, en daar kwamen alle lessen die ik had geleerd in samen. Met klei kun je op een subtiele manier verhaal vertellen heb ik gemerkt. Het verhaal is er al, die zit in jou als mens en door ritmisch te knijpen in klei komt op een beeldende manier daar een stukje van naar buiten. Dat ervaar ik als een fascinerend en ook bevredigend proces en dat deel ik graag, in mijn eigen werk maar ook met workshops. Ik nodig mensen uit om een functioneel item te maken, die echt van hunzelf is. Een verlengstuk van hun eigen unieke zijn. Waar je ook nog koffie uit kunt drinken. Hoe vet! Zo, einde spreekbeurt!

 

Ophalen
Na 4/5 weken is jouw creatie klaar om opgehaald te worden. Hier stuurt Christina je een bericht over. 

Opzegbeleid
Komt er iets onverhoopt op je pad? Zeg een workshop minimaal 24 uur van tevoren af i.v.m. de beperkte ruimte! Of geef je workshop eventueel kado aan een vriend of vriendin.

Keramiek perikelen
Klei heeft altijd een wil van zichzelf. Ik beloof plechtig dat we voorzichtig om gaan met je creaties, maar soms heeft de oven andere plannen. Ik kan dit helaas niet voorkomen maar ik zal wel altijd mijn best doen om potentiële ongelukjes (zoals scheurvorming) op tijd te voorzien.

49185db11a2819ac6a131acb3b9e596b1f27fb02.jpg
Christina00019_websize.jpg
bottom of page