top of page

Valentijnsdag, kopjes set WORKSHOP
woensdagavond 14 februari - 19:00 - 21:00

valentijn.jpg
IMG-1612.jpg
IMG-1384.jpg

Een selectie mok kunstwerken, tot leven gebracht door de handen van verschillende workshoppers. Elke mok is anders, want de vorm van elke individuele handen set is anders! Dat is toch wel flink vet! En elk kopje kan in de vaatwasser.

Boek deze workshop met deze knop (wanneer hij grijs is dan

heeft de workshop geen plaatsen meer beschikbaar):


Duur workshop: ong. 2 uur
Kosten workshop: €85 p.p. (incl. 21% btw)

Locatie: Travertijnstraat 6, 9743 SZ Groningen

Workshopgever: Fiana de Raaf

Voor wie: Iedereen die samen een kopjes set tot leven wil brengen, op de avond van valentijnsdag, met gezellig kaarslicht en warme chocolademelk erbij. Of een wijntje? 

Deze workshop is de workshop favoriet maar dan de Valentijnsdag editie! We zullen kleien bij kaarslicht en we bevelen deze workshop extra aan voor mensen die elkaar lief vinden - deze workshop is namelijk leuk om samen te doen. Op de tafel staan een aantal voorbeelden klaar waar je inspiratie uit kunt halen. Daarna gaan we aan de slag met de hand kneed techniek. Dit is een bijzondere primitieve techniek (vermoedelijk al duizenden jaren oud, google maar eens op trechterbeker cultuur), die werkt vanuit je tast-zin en zo je vanuit je hoofd wat meer in je lichaam brengt. Het is altijd bijzonder om te zien hoe uniek de kopjes worden per persoon. Je kopjes set komt daarbij tot leven zonder draaiwiel en is helemaal uniek en gevormd door jouw twee handen! Tevens is er hoge kwaliteits onderglazuur aanwezig in de workshop, waarbij je bijvoorbeeld een tekst kunst schrijven of een illustratie naar wens kunt maken op je set.

Wat je krijgt:
- een 2 uur durende workshop waarin je, je een eigen mok maakt met de handknijp techniek (dus zonder draaiwiel, volledig met je eigen handen). 

- je eigen creatie station in het Crooked Garden atelier aan de travertijnstraat 6.

- keuze uit naturel steengoed klei, zwarte steengoed klei en bruine klei.

- alle benodigde materialen om je kunstwerk naar wens mee te versieren (waaronder kwaliteits onderglazuur van Botz). Tevens mag je aan het einde van de workshop een glazuur kiezen die later wordt aangebracht op je item.

- naast Fiana de Raaf als workshopgever, ook soms hond Olaf die je tijdens de workshop aanmoedigt. Dat doet hij soms door van een afstandje te kijken, soms door in een uitgelegen hoekje te slapen en soms door even te komen snuffelen (als je dat goed vindt).

- na 4/5 weken droog en stooktijd, een unieke creatie die gebakken, gepolijst en voedsel-veilig is geglazuurd voor jou.
 

Boek deze workshop met deze knop (wanneer hij grijs is dan

heeft de workshop geen plaatsen meer beschikbaar):

 

Wie is Fiana de Raaf?

 

 

 

 

 

 

 

 

Fiana is in 2018 afgestudeerd aan academie Minerva als docent Beeldende Kunst en Vormgeving. Ze heeft een kubistische en expressieve stijl (en zorgt zo voor de bizarre glazuren die Christina in het atelier heeft) die ze tot leven brengt in zeefdruk (Studio Corvo) en ook in keramiek. Fiana en Christina delen inmiddels 3 jaar met plezier een atelier en vanaf 2023 zal Fiana groepsworkshops gaan geven voor Crooked Garden. Fiana is een brenger van een positief en energiek licht en heeft veel ervaring met werken met verschillende groepen mensen en het begeleiden van creatieve processen. Een topper!

 

Ophalen
Na 4/5 weken is jouw creatie klaar om opgehaald te worden. Hier stuurt Christina je een bericht over. 

Check hier de algemene voorwaarden zoals de voorwaarden voor annulering van de workshop (zoals dat bij een afmelding die minder dan 48 uur voorafgaand de workshop plaatsvindt, 50% van het workshopgeld in rekening wordt gebracht. Maar de voorwaarden gaan ook over verantwoordelijk met klei om gaan etc.)

IMG-20230103-WA0003.jpg
bottom of page