top of page

VOORJAARSBLOEMEN BORD WORKSHOP 
zaterdag 16 maart - 10:00

7E4FDC76-03B9-47DB-B2CA-FC1E99E73F5E.JPG

De vrije sleper techniek, met voorjaarsbloemen. Dit voorbeeld bord is lunch bord formaat, dus de borden van de workshop zullen iets groter worden.

598AD4BB-0EBE-43D9-A5CC-18B0661A6732.JPG

Zowel het bord biedt ruimte voor variatie (wil je liever hogere randen of lagere randen?) en de precisie waarmee je de vormen van de sleper techniek aan gaat brengen ook. Hier mag je, je eigen persoonljkheid in kwijt!

IMG-0596.PNG

Maak kennis met werken met onderglazuur in deze workshop! Onderglazuur is pigment/oxides gemengt met klei, waardoor het kan hechten aan rauwe klei. Wanneer het wordt gebakken dan transformeert de kleur, zoals bij dit voorbeeld. Wanneer het wordt aangebracht is het roze, maar eenmaal uit de oven is het kobalt blauw!

Welke stijl past bij jou?

IMG-1384.jpg

"Christina liet ons veel ons gang gaan met nadruk op vertrouwen hebben in het proces en wat je handen & klei samen produceren. (Als in, van te voren zat ik helemaal na te denken van wat mijn plan zou zijn en wat ik wilde maken, maar tijdens de workshop maakte ik me daar helemaal geen zorgen over, ik wachtte af wat er onstond).
En de uitleg en oefenen van het schilderen vond ik ook zeer geslaagd! Ook omdat je deze technieken ook thuis mee kan nemen buiten klei om."

- Hilde Zwart 

Boek deze workshop met deze knop (wanneer hij grijs is dan

heeft de workshop geen plaatsen meer beschikbaar):


Duur workshop: ong. 2 uur en 15 minuten
Kosten workshop: €85 p.p. (incl. 21% btw)

Locatie: Travertijnstraat 6, 9743 SZ Groningen

Workshopgever: Marianne Brouwer

Voor wie: Iedereen die in is voor een combinatie workshop waarbij je zowel een diner bord of een schaal leert te maken van steengoed klei en waarbij je les krijgt in de sleper schilder techniek. 
 

In deze workshop bouwen we een diner bord met de slab building techniek. We rollen daarbij een stuk klei uit en duwen de randen omhoog met onze handen. Vervolgens gaan we ons bord illustreren met onderglazuur met een vrije sleper techniek. Marianne leert je hierbij de basis van de sleper techniek (beetje hindelooper stijl, met een persoonlijke touch) waarbij we een als hoofd onderwerp onze favoriete voorjaarsbloemen nemen (wat zijn die van jou? Voel je vrij ze te gaan opzoeken en foto's van ze te nemen en die mee te nemen naar de workshop!).

 

Je bent welkom om hier helemaal als amateur in te stappen. Maar ook gevorderden zijn natuurlijk welkom. 

Wat je krijgt:
- een 2 uur en 15 minuten durende workshop waarin je, je een eigen dinerbord maakt (dus zonder draaiwiel). En waarbij je de basis leert van sleper schilderen op keramiek (maar in principe kan je dit thuis natuurlijk ook met aquarel of acryl verder oefenen op papier). 

- je eigen creatie station aan de tafel in de travertijnstraat plus een kopje koffie/thee en iets lekkers van de bakker.

- een dik stuk naturel klei

- alle benodigde materialen om je kunstwerk naar wens mee te versieren (waaronder kwaliteits onderglazuur van Botz). 

- Marianne Brouwer als workshopgever, een inspirerende kunstenares die naast werken met klei, een specialisatie heeft in schilder workshops en daarbij al veel creatieve processen heeft doorlopen (https://mariannebrouwer.nl/)

- na 4/5 weken droog en stooktijd, een unieke creatie die gebakken, gepolijst en voedsel-veilig is geglazuurd voor jou door Christina

Boek deze workshop met deze knop (wanneer hij grijs is dan

heeft de workshop geen plaatsen meer beschikbaar):

 

Wie is Marianne Brouwer?

 

 

 

 

 

 

 

 

Marianne is in 2016 afgestudeerd aan academie Minerva als docent Beeldende Kunst en Vormgeving. Ze heeft een prachtige vrije schilder techniek en naast haar docentschap is ze actief als beeldend kunstenaar (https://mariannebrouwer.nl/)

Marianne heeft veel ervaring met creatieve processen en ik (Christina) ben onder de indruk van haar kleurgebruik en het vermogen om de werken rauw te houden (maar ook licht figuratief als je door toegeknepen ogen naar het werk kijkt). Een paar jaar geleden heb ik een atelier gedeeld met haar en heb ik uren naast haar grote schilderingen mogen vertoeven en mogen verwonderen. Toen ik Marianne haar eigen vaas zag glazuren in mijn atelier een paar maanden geleden wist ik: dit is een match. Marianne zal voor Crooked Garden gaan werken als vaas workshopgever, wat een passende specialistatie is.

 

Ophalen
Na 4/5 weken is jouw creatie klaar om opgehaald te worden. Hier stuurt Christina je een bericht over. 

Check hier de algemene voorwaarden zoals de voorwaarden voor annulering van de workshop (zoals dat bij een afmelding die minder dan 48 uur voorafgaand de workshop plaatsvindt, 50% van het workshopgeld in rekening wordt gebracht. Maar de voorwaarden gaan ook over verantwoordelijk met klei om gaan etc.)

49185db11a2819ac6a131acb3b9e596b1f27fb02.jpg
bottom of page