top of page

Verlengstuk wandel en vrije schilder workshop: vereeuwig je werk op een schaal
17 maart - 10:00

IMG-9888.jpg
IMG-0597.PNG

Het eindresultaat van een grote schaal. Voedselveilig geglazuurd, gebakken op een top temperatuur van 1250 graden Celcius. De kom zal twee maal worden gebakken, in een stook die 24 uur duurt van begin tot eind.

unnamed.jpg

Pokebowl formaat met een vrije schildering van mijn zoontje in het gras, op deze foto vul ik hem voor de eerste keer met fruit (en pannekoeken!).

IMG-0256.jpg

We maken de kom/schaal in een mal. Daarbij rollen we eerst een stuk klei uit, die we daarna zachtjes aan in de mal drukken. Zo zal hij je eigen persoonlijke touch en vingerafdrukken krijgen.

IMG-1384.jpg

Boek deze workshop met deze knoppen (wanneer hij grijs is dan

heeft de workshop geen plaatsen meer beschikbaar):

Tijdens deze workshop ga je een schaal maken, waar je vervolgens je werk op gaat schilderen met onderglazuur. De prijs van de workshop hangt af van het formaat schaal dat je kiest (prijzen zijn incl. workshop, materiaal, afbak, handmatig voedselveilig na glazuren door Christina en 21% btw). Opties: 

Ontbijtkom (voor havermout etc.) €60,-

 

Twee ontbijtkommen €85,-

 

 

 

Pasta schaal/ salade schaal/ pokebowl €70,-

 

 

 

Fruitschaal €80,-
 

Duur workshop: variabel, vanaf 1.5 uur tot wat langer. We werken op een rustig tempo, in een kleine setting van max. 5 deelnemers.
Locatie: Travertijnstraat 6, 9743 SZ Groningen

Workshopgever: Christina Kingma

Voor wie: Iedereen die de wandel/vrije schildertechniek workshop heeft gevolgd en tijdens deze workshop iets heeft geschilderd (of daarna) en dit wil vereeuwigen op een mooie schaal, onder begeleiding van kunstenares Christina Kingma.  

Let op: Christina geeft tijdens deze workshop niet les over de vrije schilder techniek, alleen les over hoe je je schildering op de kom plaatst. Les over schilderen met bijv. de vrije schildertechniek vind je in de workshop die 3 maart plaatsvindt. Les over de sleper techniek vindt je in de bord beschilder workshop op 16 maart.

Tijdens deze workshop gaan we een schaal naar keuze maken in een druk mal (een fijn proces, waarbij je met je handen een stuk steengoed klei uitrolt en deze zachtjes in een mal duwt, waarbij je vingerafdrukken een beetje zichtbaar zullen blijven voor een persoonlijke touch). In een fijne en rustige setting (dus met een klein clubje van maximaal 5 personen) verzorgen we onze kom tot een mooi resultaat.

Vervolgens gaat Christina je laten zien je hoe je, je favoriete schildering (die je meeneemt naar de workshop) zo zuiver mogelijk op de kom kunt plaatsen. Er is daarbij ruimte voor artistieke vrijheid (daar houdt Christina wel van) en op je eigen tempo mag je dan gaan schilderen met onderglazuur. Het zal altijd een verassing zijn hoe je werk precies naar voren zal komen en dat maakt schilderen met onderglazuur zo uniek. Onderglazuur is pigment/oxides gemengt met klei. Hierdoor kan het goed hechten aan rauwe klei en kan het worden ingebakken in de klei tijdens de eerste biscuit stook. Wanneer daarna de transparante eind glazuur wordt aangebracht (door Christina) vormt dat een voedselveilige en glanzende laag die je illustratie zal beschermen en die je werk zelfs vaatwasser proof zal maken (al houdt keramiek er het meeste van om met de hand te worden gewassen). 

Klinkt dit goed, maar kun je niet op deze datum of heb je liever een andere combinatie van schalen (of bijv. liever een bord) dan vermeld op deze pagina? Voel je altijd vrij een mailtje met een vraag te sturen naar:
info@crooked-garden.com

Wat je krijgt:
- een inspirerende workshop waarin je, je een eigen schaal maakt met de uitrol techniek (dus zonder draaiwiel, volledig met je eigen handen). 

- je eigen creatie station in het Crooked Garden atelier aan de travertijnstraat 6.

- een flink stuk naturel steengoed klei.

- alle benodigde materialen om je kunstwerk naar wens mee te versieren (waaronder kwaliteits onderglazuur van Botz). 

- naast Christina Kingma als workshopgever, ook hond Olaf die je tijdens de workshop aanmoedigt. Dat doet hij soms door van een afstandje te kijken, soms door in een uitgelegen hoekje te slapen en soms door even te komen snuffelen (als je dat goed vindt).

- na 4/5 weken droog en stooktijd, een unieke creatie die gebakken, gepolijst en voedsel-veilig is geglazuurd voor jou.
 

 

Wie is Christina Kingma?

 

 

 

 

 

 

 

 

Christina is een fulltime kunstenares met een groot hart voor klei. In 2013 behaalde ze haar diploma Game Design op het Alfa college in Groningen en in 2018 haar bachelor of Arts op ArtEZ Hogeschool van de kunsten in Zwolle. 
Tijdens deze intensieve 9 jaar aan creatieve studie heeft ze geleerd om tot werelden tot leven te brengen met: Keramiek, Photoshop, illustreren en schilderen (ook voor kinderboeken, zoals: 'De beste kat van de stad'; geschreven door Rian Visser), Animatie (klik hier om haar afstudeerfilm te zien) en Storytelling.
Daarnaast gaf ze actief 2 jaar creatieve workshops aan kinderen bij zowel asielzoekcentra als bij verschillende BSO's.

Tijdens het afstuderen op de academie ontdekte ze klei als het materiaal waarin ze al haar lessen voelde samenkomen en waarmee ze zichzelf tot uiting kon brengen. Klei is organisch, met een sociale functie, en kan worden gebruikt in het dagelijkse leven. Het bouwt hiermee een soort brug tussen kunst en design. Tussen kunst en de ervaring van het dagelijks leven. Daar brengt het verdieping in. 

De onderliggende laag van de Crooked Garden workshops is om een veilige en inspirerende plek te bieden waarin je aan de slag kunt met je eigen innerlijke kunstenaar. Met een warm kopje thee of koffie binnen handbereik. 
Iedereen heeft creativiteit in zijn hart, alleen niet iedereen weet er raad mee. De workshops van Crooked Garden streven ernaar om een contact moment met je eigen creatievermogen te geven, onder begeiding van professionele kunstenaars die ervaring hebben met je begeleiden in dat proces. Daar is een gevoel van veiligheid voor nodig en Christina is op de achtergrond altijd bezig met mindfull daarmee bezig zijn. Zodat jij zal durven, ook om te falen (ook een groot onderdeel van maken), om een makend mens te zijn en om natuurlijk gewoon keihard lekker je ding te doen. Je eigen stijl die heb je al in de vingers en bij Crooked Garden helpen we je met die naar buiten te brengen. 

 

Ophalen
Na 4/5 weken is jouw creatie klaar om opgehaald te worden. Hier stuurt Christina je een bericht over. 

Check hier de algemene voorwaarden zoals de voorwaarden voor annulering van de workshop (zoals dat bij een afmelding die minder dan 48 uur voorafgaand de workshop plaatsvindt, 50% van het workshopgeld in rekening wordt gebracht. Maar de voorwaarden gaan ook over verantwoordelijk met klei om gaan etc.)

Keramiek perikelen
Klei heeft altijd een wil van zichzelf. Ik beloof plechtig dat we voorzichtig om gaan met je creaties, maar soms heeft de oven andere plannen. Ik kan dit helaas niet voorkomen maar ik zal wel altijd mijn best doen om potentiële ongelukjes (zoals scheurvorming) op tijd te voorzien.

Christina00019_websize.jpg
bottom of page