top of page

EEN KERAMIEK WORKSHOP OP MAAT, VOOR JOUW GROEP
 

byolaf5.jpg
IMG-3025 (1).jpg

OP DIT MOMENT ZITTEN DEZE WORKSHOPS NIET IN HET AANBOD

Voor wie: groepen (zoals een teambuilding uitje, babyshower, familiedag of vrijgezellenfeest) die op zoek zijn naar een bijzondere creatieve uitdaging, met een blijvend, persoonlijk en functioneel eindresultaat: namelijk een handgemaakte kop of mok die in een hoogwaardige keramiek oven zal worden gebakken en waar uiteindelijk dus ook echt koffie/thee uit genuttigd kan worden! Een blijvend resultaat van een creatief avontuur.


Deze workshop is de workshop favoriet. We beginnen deze workshop met een lekker kopje thee of koffie en nemen even een moment om na te denken over wat nou een mok een fijne mok maakt. Daarna gaan we aan de slag met de hand kneed techniek. Dit is een oeroude techniek waarbij je ritmisch knijpt met je handen in de klei, waardoor langzaam maar zeker een creatie zal ontstaan. 


 

Begrijpelijk, maar ook jammer. Want creëren kan fantastisch zijn. Het laat je energie stromen. Haalt overprikkeling uit je brein. Het geeft expressie aan jouw eigen unieke zijn. Je kunt er je gevoel mee uiten. Het spiegelt. Het activeert je nieuwsgierigheid en koppelt je daarmee aan je innerlijke kind. 

 

Het doel van deze workshop is om een plek te creëren waarin je je veilig genoeg voelt om dat creatie stuk aan te raken. Vooral bij werken met klei is het niet nodig om een fantastisch creatief plan voorafgaand aan de workshop te hebben. Dat mag natuurlijk wel, maar in principe is een kopje gewoon een kopje en zorgen jouw eigen handen er voor dat het kopje uniek wordt. Gewoon door te kneden en er aandacht in te stoppen! Je eigen stijl die heb je al in de vingers en klei helpt je met die naar buiten te brengen. 

Je mok komt dus tot leven zonder draaiwiel! En je hoeft geen voorafgaande kennis voor keramiek te hebben. Een set handen is wel handig.

En een beetje geduld, want je creatie kan pas de oven in na een paar weken rustig te drogen (en elk kopje krijgt daarna persoonlijke aandacht en wordt na de workshop met de hand gepolijst en geglazuurd, voor een mooie afwerking). Dus je kunt hem niet meteen meenemen na de workshop. Maar hopelijk is ze wel het wachten waard!

Iedereen heeft creativiteit in zijn hart, alleen niet iedereen weet er raad mee. Sommige mensen hebben op de basisschool al te horen gekregen dat ze 'niet creatief' waren en zijn er sindsdien niet meer bewust mee bezig gegaan. Sommige mensen lukte het niet om te tekenen zoals die mooie tekeningen op Instagram en dubden zichzelf daarmee 'niet creatief'. Zelfs bij kinderen komt al snel perfectionisme om het hoekje kijken en dat kan er voor zorgen dat hun creatie vleugels een beetje stijf worden. 
 

IMG-3461.jpg

Unieke creaties van workshoppers! Elk kopje is vaatwasser bestendig.

PIJL3.png

Duur workshop: 1.5 uur (met soms wat uitloop, maar dit is de richtlijn)

Locatie: atelier & workshopruimte travertijnstraat 6, 9743 SZ Groningen

Kosten zijn inclusief 21% btw en het atelier wordt speciaal ingericht voor

jouw groep:
 

Groep 6 - 8 personen: €60,- per persoon

Groep 9 - 11 personen: €54,50,- per persoon

Groep 12 - 15 personen: €50,- per persoon

 

Boek deze workshop via:

info@crooked-garden.com
 

Wat je krijgt:
- een 1.5 uur durende workshop (met soms wat uitloop, daar is ruimte voor want iedereen heeft zijn eigen proces) waarin je, je een eigen mok maakt met de handknijp techniek (dus zonder draaiwiel, volledig met je eigen handen) onder begeleiding van een geduldige en professioneel kunstenaar die jarenlange ervaring heeft in het begeleiden van creatieve processen en de innerlijke maker in de deelnemers naar boven haalt. Wie is die innerlijke maker eigenlijk?

- je eigen creatie station in het atelier van Crooked Garden. Plus een kopje koffie/thee en natuurlijk iets lekkers van de bakker. De ruimte is speciaal aangekleed voor jouw groep.


- keuze uit naturel steengoed klei, zwarte steengoed klei of bruine steengoed klei.


- alle benodigde materialen om je kunstwerk naar wens mee te versieren (waaronder kwaliteits onderglazuur van Botz). Tevens mag je aan het einde van de workshop een glazuur kiezen die later zal worden aangebracht op je item door de kunstenaar.


- naast een professioneel kunstenaar als workshopgever, ook minstens 1 kundige assistent zodat de deelnemers genoeg aandacht krijgen. En ook hond Olaf die je tijdens de workshop aanmoedigt (je mag aangeven als je die er graag bij wilt!). Dat doet hij soms door van een afstandje te kijken, soms door uit het raam te staren en soms door even te komen snuffelen (als je dat goed vindt). 


- na 5 weken droog en stooktijd, een unieke creatie die 2 keer is gebakken in een hoogwaardige keramiek oven (dat zijn twee bakcyclussen van 24 uur, waarbij de hoogste temperatuur een vulkanische 1220 graden zal bereiken), met de hand nagepolijst en geglazuurd is (en die dus persoonlijke verzorging heeft ontvangen) en als resultaat vaatwasserbestendig is. 

Meer weten? Voel je vrij om een mail te sturen naar:
 

info@crooked-garden.com

Christina en hond Olaf heten je welkom!


 

20230201_ERFF_Fotos-Christina-Crooked-Garden-JPG-5.jpg
bottom of page