top of page

YUNOMI KOP WORKSHOP
donderdag 28 september - 10:00

yunomi1.jpg
unnamed.jpg

Nog 4 plaatsen beschikbaar


Duur workshop: ong. 2 uur
Kosten workshop: €105,- p.p. (prijs is incl. 21% btw)

Locatie: travertijnstraat 6, 9743 SZ Groningen 

Workshopgever: Christina Kingma & Fiana de Raaf
 

Voor wie: Iedereen die klaar is voor een bijzondere ervaring in werken met klei. 
Deze workshop is geschikt voor zowel amateurs als gevorderden.

 

湯のみ (Yu-no-mi) is een Japanse kop zonder oor, die zorgvuldig is ontworpen zodat ze prettig vast te houden is en een verlengstuk wordt van je thee moment.

De Japanse maar ook de Aziatische benadering van een thee ceremonie en het echt de tijd nemen voor thee ervaar ik als inspirerend. Het thee moment (maar ook koffie moment) van de dag is elke keer weer een uitnodiging tot een moment voor jezelf, een moment van rust, stilte, even iets warms tot je nemen en overschakelen op je zintuigen. Wanneer je drinkt uit een kopje waar aandacht aan is geschonken, dan draagt dat bij aan dat moment. 

We gaan de yunomi kop met zorg handkneden en laten de bodem een beetje dikker, zodat we daar later met een mesje een voet uit kunnen snijden (zodat de yunomi een geheel blijft). Deze combinatie van handknijpen en voet uitsnijden is een techniek combinatie die ik zelf ben gaan ontwikkelen en die ik stukje bij beetje heb gepolijst. Vermoedelijk ben ik niet de bedenker van deze techniek, maar ik weet wel dat ik hem zelf nog nooit in workshop vorm ben tegen gekomen. En dat maakt deze workshop echt exclusief. En daar ben ik stiekem wel een beetje trots op.


Om nog wat extra in de zen sfeer te komen houden we de groep klein en kleden we het atelier in een Japanse sfeer aan. Tevens wordt er losse thee van goede kwaliteit en matcha geserveerd bij deze workshop. Ik ga mijn best doen om er een fijne en bijzondere ervaring van te maken!

yunomi3.jpg
IMG-1384.jpg

Wat je krijgt:
- Een exclusieve workshop waarin je, je een eigen yunomi kop maakt zonder draaiwiel, met de handknijptechniek. In een kleine setting. 

- je eigen creatie station in het atelier, met genoeg koffie, losse thee en iets bijpassend lekkers.
- keuze uit naturel steengoed klei, zwarte steengoed klei of bruine klei.
- alle benodigde materialen om je kunstwerk naar wens mee te versieren (waaronder kwaliteits onderglazuur van Botz).

- naast Christina en Fiana als workshopgevers, ook hond Olaf die je tijdens de workshop aanmoedigt. Dat doet hij soms door van een afstandje te kijken, soms door in een uitgelegen hoekje te slapen en soms door even te komen snuffelen (als je dat goed vindt).

- na 4/5 weken droog en stooktijd, een unieke creatie die gebakken, gepolijst en voedsel-veilig is geglazuurd voor jou.

Boek deze workshop via:

info@crooked-garden.com

 

Wie is Fiana de Raaf?

 

 

 

 

 

 

 

 

Fiana is in 2018 afgestudeerd aan academie Minerva als docent Beeldende Kunst en Vormgeving. Ze heeft een kubistische en expressieve stijl (en zorgt zo voor de bizarre glazuren die Christina in het atelier heeft) die ze tot leven brengt in zeefdruk (Studio Corvo) en ook in keramiek. Fiana en Christina delen inmiddels 3 jaar met plezier een atelier en vanaf 2023 zal Fiana groepsworkshops gaan geven voor Crooked Garden. Fiana is een brenger van een positief en energiek licht en heeft veel ervaring met werken met verschillende groepen mensen en het begeleiden van creatieve processen. Een topper!

Wie is Christina Kingma?

 

 

 

 

 

 

 

De eigenaar van Crooked Garden! Tevens het persoon die nu deze tekst schrijft. Wat zal ik eens over mijzelf vertellen?
In 2018 ben ik afgestudeerd van de kunstacademie met mijn bachelor Animation Design. Dat houdt in dat ik graag werelden creëer en verhalen vertel d.m.v. beeld. Tijdens het afstuderen kwam ik in aanraking met klei, en daar kwamen alle lessen die ik had geleerd in samen. Met klei kun je op een subtiele manier verhaal vertellen heb ik gemerkt. Het verhaal is er al, die zit in jou als mens en door ritmisch te knijpen in klei komt op een beeldende manier daar een stukje van naar buiten. Dat ervaar ik als een fascinerend en ook bevredigend proces en dat deel ik graag, in mijn eigen werk maar ook met workshops. Ik nodig mensen uit om een functioneel item te maken, die echt van hunzelf is. Een verlengstuk van hun eigen unieke zijn. Waar je ook nog koffie uit kunt drinken. Hoe vet! Zo, einde spreekbeurt!Boek deze workshop via:

info@crooked-garden.com

Ophalen

Na 4/5 weken is jouw creatie klaar om opgehaald te worden. Hier stuurt Christina je een bericht over. 

Opzegbeleid
Komt er iets onverhoopt op je pad? Zeg een workshop minimaal 24 uur van tevoren af i.v.m. de beperkte ruimte! Of geef je workshop eventueel kado aan een vriend of vriendin.

Keramiek perikelen
Klei heeft altijd een wil van zichzelf. Ik beloof plechtig dat ik uiterst voorzichtig om zal gaan met je creaties, maar soms heeft de oven andere plannen. Ik kan dit helaas niet voorkomen maar ik zal wel altijd mijn best doen om potentiële ongelukjes (zoals scheurvorming) op tijd te voorzien.

IMG-20230103-WA0003.jpg
Christina00019_websize.jpg
bottom of page