top of page

VAAS WORKSHOP
zaterdag 30 juli - 10:00

Deze workshop vindt plaats in de tuin! Bij slecht weer verplaatsen we 

naar mijn atelier in Groningen. Dit laat ik op voorhand weten.

Screenshot_20210822_200852.jpg

WORKSHOP IS VOL!

Boek deze workshop via info@crooked-garden.com

of een DM op @crookedgarden


Duur workshop: ong. 2.5 uur
Kosten workshop: €95 p.p.

Locatie: boterdiep w.z 11, 9785AJ Zuidwolde (vlak naast de Eldorado) 
 

Voor wie: Iedereen die klaar is voor een nieuwe uitdaging, haar mouwen wil opstroken en een echt dierbaar kunstwerk tot leven wil brengen.

In deze workshop gaan we met de 'coil building technique' werken aan een echte vaas. Laagje bij laagje bouwen we in een klein groepje aan een persoonlijk, maar ook functioneel kunstwerk. Met onze blote voeten in het gras, een zacht briesje op onze armen (als het weer het wil), een drankje, iets lekkers van de bakker en vooral veel klei. We tunen in op onze innerlijke maker en gaan... maken.

Christina heeft veel zin in deze workshop. Vazen zijn weerspiegelingen. Maar ook.. aanwezigheden. Ze vertellen een verhaal die er vaak onbewust in komt. Dat is fantastisch om te zien.

IMG_20210702_191417.jpg
IMG_20220601_095432.jpg

Wat je krijgt:
- een 2.5 uur durende workshop waarin je, je een eigen functioneel vaas kunstwerk maakt met de coil building techniek (dus zonder draaiwiel, volledig met je eigen handen). 

- je eigen creatie station aan de tuin tafel in Zuidwolde plus een kopje koffie/thee en iets lekkers van de bakker.
- keuze uit naturel steengoed klei, zwarte steengoed klei en als hij aanwezig is ook gespikkelde klei. 
- alle benodigde materialen om je kunstwerk naar wens mee te versieren (waaronder kwaliteits onderglazuur van Botz). Tevens mag je aan het einde van de workshop een glazuur kiezen die Christina later aanbrengt op je item.
- naast Christina als workshopgever, ook hond Olaf die je tijdens de workshop aanmoedigt. Dat doet hij soms door van een afstandje te kijken,
soms door in een uitgelegen hoekje te slapen en soms door even te komen snuffelen (als je dat goed vindt).
- na 4 weken droog en stooktijd, een unieke creatie die gebakken, gepolijst en voedsel-veilig is geglazuurd voor jou door Christina. Bij de vaas ga ik proberen om de 4 weken te halen, echter, er past maar één vaas per keer in de oven dus dit kan wat langer duren.Boek deze workshop via:

info@crooked-garden.com

Ophalen

Na vier weken is jouw creatie klaar om opgehaald te worden. Hier stuurt Christina je een bericht over. 

Opzegbeleid
Komt er iets onverhoopt op je pad? Zeg een workshop minimaal 24 uur van tevoren af i.v.m. de beperkte ruimte! Of geef je workshop eventueel kado aan een vriend of vriendin.
Corona extra: stel dat je een uur begint te snotteren voorafgaand aan de workshop, zeg de workshop dan ook af! Dan verplaatsen we hem naar een tijd waarin je weer fit bent (ik heb een jonge baby thuis, dus voorzichtigheid is fijn).

Keramiek perikelen
Klei heeft altijd een wil van zichzelf. Ik beloof plechtig dat ik uiterst voorzichtig om zal gaan met je creaties, maar soms heeft de oven andere plannen. Ik kan dit helaas niet voorkomen maar ik zal wel altijd mijn best doen om potentiële ongelukjes (zoals scheurvorming) op tijd te voorzien.

bottom of page