top of page

WORKSHOP POLICY (NL)

Laatste update: 23-04-2024

VEELGESTELDE VRAGEN

Ik zou graag iets willen afbakken, mag dit in jullie oven?

Nee, helaas huren we de oven niet uit. 

Geven jullie ook workshops voor bedrijfsuitjes, familiefeesten of vrijgezellenfeesten?
Wanneer de agenda het toelaat, dan ja soms! Voor prijzen vanaf 6 personen kun je de workshop agenda bekijken om te kijken naar een type workshop die je aanspreekt. Hier staan tevens de prijzen. Houd rekening met een vanaf prijs van €66,50 per persoon. Bij kleinere groepen zijn de kosten hoger, om het kostenplaatje rond te krijgen.

Ik heb een idee voor een leuk project, kan ik hier aan werken bij jou?
Bij Crooked Garden werken we helaas niet met een open atelier. Je mag altijd een verzoek sturen naar info@crooked-garden.com omdat we nu eenmaal nieuwsgierige mensen zijn, maar houd je verwachtingen laag!

ALGEMENE VOORWAARDEN
 

Voor zowel workshops als cursussen schrijf je, je in via deze website (crooked-garden.com) en betaal je via het betaalsysteem op deze site.

 

Bij vragen mag je mailen naar: info@crooked-garden.com
 

Opzegbeleid workshops:
Komt er iets onverhoopt op je pad? Zeg een workshop zo vroeg mogelijk af zodat ik nog een vervanger kan zoeken! Of geef je workshop eventueel kado aan een vriend of vriendin. Shit happens natuurlijk - daar kun je niet zoveel aan doen, maar houd er wel rekening mee dat een keramiek atelier runnen kostbaar is en dat als je minder dan 24 uur van tevoren de workshop afmeld de kans nihil is dat ik nog een vervanging kan vinden. Daarom geldt nu de regel dat bij een afmelding van minder dan 48 uur voorafgaand aan de workshop er 50% van het workshop bedrag in rekening wordt gebracht. Dat is jammer geld, maar de workshopgever moet worden doorbetaald of je er nu bent of niet en het materiaal is tevens al aangeschaft. 

 

Wanneer je een workshop boekt, plaats de datum in je agenda.
Niet komen opdagen zonder afmelding van de workshop is een no show (en tevens is dit gewoon niet ok) en dan krijg je geen restitutie van het workshop geld. In extreme gevallen zoals een ongeval maken we een uitzondering.

Opzegbeleid cursus:
Wanneer je ziek bent tijdens een les
, dan is er tijdens de cursus ruimte voor 1 inhaalmoment. Je kunt hierbij aanschuiven bij de andere cursus die parallel loopt met de cursus die je volgt. Als deze data niet in je agenda past, dan kan er soms worden gekeken naar een andere oplossing. Misschien dat je een paar uur zelf in het atelier aan de slag kunt terwijl Christina ook aan het werk is. Dan heb je niet begeleiding zoals in de cursus zelf, maar dan ben je ook niet de hele les kwijt. Samen zoeken we naar iets wat haalbaar is voor ons beiden, binnen de mogelijkheden. Bij veelvuldige ziekte tijdens de cursus kunnen niet voor meer inhaalmomenten worden gezorgd, met deelname aan de cursus ga je hiermee akkoord.

Wil je de gehele cursus afzeggen? Zeg een cursus zo vroeg mogelijk af zodat we nog een vervanger kunnen zoeken! Houd er wel rekening mee dat een keramiek atelier runnen kostbaar is en dat als je minder dan een week van tevoren de cursus afmeld de kans nihil is dat er nog vervanging voor je plek gevonden kan worden en dat dit zelfs kan veroorzaken dat de gehele cursus niet door kan gaan omdat de kosten dan niet rond komen. Daarom geldt nu de regel dat bij een afmelding van minder dan een week voorafgaand aan de cursus er 50% van het cursus bedrag in rekening wordt gebracht. Dat is jammer geld, maar de docent moet worden doorbetaald of je er nu bent of niet en het materiaal is tevens al aangeschaft. 

Bij een uitval van een Crooked Garden docent dan wordt er zo snel mogelijk vervanging geregeld. Wanneer een les toch onverhoopt uitvalt, dan heeft de deelnemer van de workshop of cursus recht op restitutie van het betaalde lesgeld voor de betreffende les, of kan samen worden gekeken naar het verplaatsen van de les op een manier die voor iedereen werkt.
 

 

Klei en veiligheid voor zowel de cursus als de workshop:
Klei is een fantastisch materiaal om mee te werken, maar wanneer het opdroogt dan kan er stof van vrij komen die slecht is voor je longen (en die de workshopgevers op langdurige termijn longkanker kan geven als ze er niet goed mee omgaan). 
Klop dus nooit je handen vrij van klei en veeg nooit met je hand je station schoon want dit brengt deze stof (fijnstof/kwartsstof) in de lucht. Houd je handen en station schoon met water. Er is een lucht zuivering systeem in het atelier die aan staat.

Ter verduidelijking: bij langdurige blootstelling vormt fijnstof/kwartsstof pas een risico, dus niet bij een eenmalige workshop. Over het algemeen komt iedereen wel eens in aanraking met kwartsstof, want het zit ook in materialen als modder en zand, beton etc.
Voor de langdurige keramist is dit dus een risico, maar zolang we met elkaar hier rekening mee houden (en wij ventileren de ruimte goed met een luchtzuiversysteem) dan komt dit goed en kunnen we fijn genieten van dit natuurlijke kunst materiaal. 

Tijdens de cursus wordt hier extra aandacht aan besteed, zodat je thuis ook veilig aan de slag kunt.

Keramiek perikelen voor zowel de cursus als de workshop:
Klei heeft altijd een wil van zichzelf. Ik beloof plechtig dat ik uiterst voorzichtig om zal gaan met je creaties, maar soms heeft de oven andere plannen. Ik kan dit helaas niet voorkomen maar ik zal wel altijd mijn best doen om potentiële ongelukjes (zoals scheurvorming) op tijd te voorzien. Met dit in het achterhoofd adviseer ik om je borden lekker dik te maken, dat vergroot de overlevingskans! Over het algemeen komen borden wel door de stook, maar ik heb onlangs met bibberende handen een reeks hele dunne borden in de oven gelegd en dat was toch wel spannend. Met deelname aan de workshop of de cursus ga je hiermee akkoord!

Overig:

Wanneer je mag deelnemen aan een maakdag dan wordt er van je verwacht dat je respectvol met het atelier omgaat. Let goed op dat je verspreiding van fijnstof zo veel mogelijk voorkomt (dus maak je station en handen alleen schoon met water) en maak je tools en station goed schoon na afloop van je bezoek. Wanneer je werkt met glazuur, doe dit dan op de locatie die je wordt aangewezen en drink en eet niet tijdens het glazuren. Let er tevens op dat je niet met je handen drink koppen of het koffieapparaat, het thee apparaat etc. aanraakt tijdens het glazuren. De klei en glazuren van het Crooked Garden atelier mogen alleen worden gebruikt in overleg met een van de aanwezige kunstdocenten.

Crooked Garden heeft te allen tijde het recht:

  • een activiteit te annuleren bij onvoldoende belangstelling

  • een activiteit door andere docent(en) te laten geven dan vermeld

  • noodzakelijk geachte programmawijzigingen aan te brengen.

Wanneer er veranderingen zijn of als een activiteit niet door gaat krijg je hiervan bericht.

Crooked Garden is niet aansprakelijk voor diefstal, schade of het verdwijnen van eigendommen en goederen van cursisten/workshoppers en voor ongelukken in of rondom de gebouwen, tenzij Crooked Garden nalatig is. 

Crooked Garden staat voor een sociaal veilig en respectvol klimaat voor iedereen: cursisten, medewerkers en bezoekers. Crooked Garden wil ongewenste omgangsvormen zoals seksuele intimidatie, agressie, discriminatie en (verbaal) geweld ten alle tijden voorkomen. Mocht dit zich in iemands beleving toch voordoen, dan betreuren we dat ten zeerste en kan contact worden opgenomen met Christina Kingma: info@crooked-garden.com

Heb je een tip of een klacht over onze dienstverlening, dan horen we dit uiteraard graag. Je kunt dit kenbaar maken door een e-mail te sturen naar info@crooked-garden.com


Payment methods
Contact
bottom of page