top of page

FRUITSCHAAL WORKSHOP
zondag 28 januari - 10:00

fruitbowl4.jpg
IMG_20210722_172128.jpg

Boek deze workshop met deze knop (wanneer hij grijs is dan

heeft de workshop geen plaatsen meer beschikbaar):


Duur workshop: ong. 3 uur
Kosten workshop: €125,- p.p. (prijs is incl. 21% btw)

Locatie: travertijnstraat 6, 9743 SZ Groningen 

Workshopgever: Fiana de Raaf
 

Voor wie: Iedereen die blij wordt van handbouwen met klei en echt een statement piece tot leven wil brengen.

Ik heb thuis inmiddels twee jaar mijn eigen handgemaakte fruitschaal op de eettafel staan en ik geniet daar elke dag van. De schaal brengt een zekere persoonlijkheid naar het eetgedeelte. Ze biedt fruit aan op zo'n manier dat je elke dag er wel je fruitje uit wilt eten. Aan het einde van de dag valt het licht van de zakkende zon op haar en dan voel ik een soort eenheid. Zo'n sereen moment. De magie van een kunstwerk waar maar één van bestaat en die functioneel is en van mij en die mag ik elke dag aanschouwen.

En dat wil ik bieden in deze workshop! We gaan een fruitschaal bouwen met de coil building techniek, dat zijn dikke klei rollen die je eerst met de hand uitrolt en daarna op elkaar stapelt Het is (naar mijn ervaring) prettig werken en je zit echt met je handen in de klei. Je bouwt een item van formaat - dat is altijd bijzonder om dat te zien ontstaan. 
Daarna mag je de kom glad laten, of je mag een paar finishing touches aanbrengen met onderglazuur of een textuur of werken aan wat details bij de voet. Het mag ontstaan! 


Je bent welkom om hier helemaal als amateur in te stappen. Maar ook gevorderden zijn welkom. 

"Christina liet ons veel ons gang gaan met nadruk op vertrouwen hebben in het proces en wat je handen & klei samen produceren. (Als in, van te voren zat ik helemaal na te denken van wat mijn plan zou zijn en wat ik wilde maken, maar tijdens de workshop maakte ik me daar helemaal geen zorgen over, ik wachtte af wat er onstond)."

- Hilde Zwart 

Wat je krijgt:
- een 3 uur durende workshop waarin je, je een eigen fruitschaal maakt met de coil build techniek (dus zonder draaiwiel, volledig met je eigen handen). Dit allemaal in een rustige setting en kleinere workshop groep van maximaal 6 personen. 

- je eigen creatie station aan de tafel in het atelier plus een kopje koffie/thee en iets lekkers van de bakker.

- keuze uit steengoed naturel klei of steengoed zwarte klei.

- alle benodigde materialen om je kunstwerk naar wens mee te versieren (waaronder kwaliteits onderglazuur van Botz). 

- naast Fiana als workshopgever, ook hond Olaf die je tijdens de workshop aanmoedigt. Dat doet hij soms door van een afstandje te kijken, soms door in een uitgelegen hoekje te slapen en soms door even te komen snuffelen (als je dat goed vindt).

- na 4/5 weken droog en stooktijd, een unieke creatie die gebakken, gepolijst en voedsel-veilig is geglazuurd voor jou door Christina. En die daarna zelfs vaatwasser bestendig is!

Wie is Fiana de Raaf?

 

 

 

 

 

 

 

 

Fiana is in 2018 afgestudeerd aan academie Minerva als docent Beeldende Kunst en Vormgeving. Ze heeft een kubistische en expressieve stijl (en zorgt zo voor de bizarre glazuren die Christina in het atelier heeft) die ze tot leven brengt in zeefdruk (Studio Corvo) en ook in keramiek. Fiana en Christina delen inmiddels 3 jaar met plezier een atelier en vanaf 2023 zal Fiana groepsworkshops gaan geven voor Crooked Garden. Fiana is een brenger van een positief en energiek licht en heeft veel ervaring met werken met verschillende groepen mensen en het begeleiden van creatieve processen. Een topper!

Boek deze workshop met deze knop (wanneer hij grijs is dan

heeft de workshop geen plaatsen meer beschikbaar):Ophalen
Na 4/5 weken is jouw creatie klaar om opgehaald te worden. Hier stuurt Christina je een bericht over. 

Check hier de algemene voorwaarden zoals de voorwaarden voor annulering van de workshop (zoals dat bij een afmelding die minder dan 48 uur voorafgaand de workshop plaatsvindt, 50% van het workshopgeld in rekening wordt gebracht. Maar de voorwaarden gaan ook over verantwoordelijk met klei om gaan etc.)

Mijn groene fruitschaal.

Workshopper Sophie geeft haar schaal de

finishing touch.

IMG-20230103-WA0003.jpg
unnamed (2).jpg
IMG-4264.jpg

De begin fase van de schaal.

Een rustieke schoonheid van een recente workshopper

bottom of page