top of page

BESCHILDERDE KOM WORKSHOP
zaterdag 20 april - 10:00

IMG_0517.jpg
unnamed (2).png

Een voorbeeld van het proces, waarin je een uitgerold 

stuk klei in de mal duwt (en later de restanten afsnijdt).

unnamed (1).jpg

Twee prachtige resultaten van workshopper Gerlanda en

haar dochter!

49185db11a2819ac6a131acb3b9e596b1f27fb02.jpg
IMG_0397.jpg

Een mooi voorbeeld van de workshop, elke kom is door iemand anders gemaakt. Tijdens de workshop is ruimte om een eigen pad in te slaan, of om meer 

het voorbeeld te volgen. Jij bent de kunstenaar!

Boek deze workshop met deze knop (wanneer hij grijs is dan

heeft de workshop geen plaatsen meer beschikbaar):


 

Duur workshop: ong. 2.15 uur
Kosten workshop: €85,- p.p.

Locatie: travertijnstraat 6, 9743 SZ Groningen 

Workshopgever: Marianne Brouwer
 

Voor wie: Iedereen die blij wordt van werken met klei en bloemen/vogel illustraties. 

In deze workshop bouwen we een ontbijt kom met de slab building techniek. We rollen daarbij een stuk klei uit en drukken deze in een mal. Vervolgens gaan we deze kom illustreren met onderglazuur met een vrije sleper techniek. Kunstenares Marianne Brouwer leert je hierbij de basis van de sleper techniek  waarbij we een vogeltje op een tak gaan schilderen, omringt door blaadjes (of bloemen, waar jij zin in hebt, het is jouw kunstwerk!).

Je bent welkom om hier helemaal als amateur in te stappen! Het zal je verbazen wat je kunt schilderen vanuit de sleper techniek. Maar ook gevorderden zijn natuurlijk welkom. 

"Christina liet ons veel ons gang gaan met nadruk op vertrouwen hebben in het proces en wat je handen & klei samen produceren. (Als in, van te voren zat ik helemaal na te denken van wat mijn plan zou zijn en wat ik wilde maken, maar tijdens de workshop maakte ik me daar helemaal geen zorgen over, ik wachtte af wat er onstond).
En de uitleg en oefenen van het schilderen vond ik ook zeer geslaagd! Ook omdat je deze technieken ook thuis mee kan nemen buiten klei om."

- Hilde Zwart 

Wat je krijgt:
- een 2.15 uur durende workshop waarin je, je een eigen kom maakt (dus zonder draaiwiel). En waarbij je de basis leert van sleper schilderen op keramiek (maar in principe kan je dit thuis natuurlijk ook met aquarel of acryl verder oefenen op papier). 

- je eigen creatie station aan de tafel in de travertijnstraat plus een kopje koffie/thee en iets lekkers van de bakker.

- een dik stuk naturel klei

- alle benodigde materialen om je kunstwerk naar wens mee te versieren (waaronder kwaliteits onderglazuur van Botz). 

- Marianne Brouwer als workshopgever, een inspirerende kunstenares die naast werken met klei, een specialisatie heeft in schilder workshops en daarbij al veel creatieve processen heeft doorlopen (https://mariannebrouwer.nl/)

- na 4/5 weken droog en stooktijd, een unieke creatie die gebakken, gepolijst en voedsel-veilig is geglazuurd voor jou door Christina

Boek deze workshop met deze knop (wanneer hij grijs is dan

heeft de workshop geen plaatsen meer beschikbaar):

 

Wie is Marianne Brouwer?

 

 

 

 

 

 

 

Marianne is in 2016 afgestudeerd aan academie Minerva als docent Beeldende Kunst en Vormgeving. Ze heeft een prachtige vrije schilder techniek en naast haar docentschap is ze actief als beeldend kunstenaar.

Marianne heeft veel ervaring met creatieve processen en ik (Christina) ben onder de indruk van haar kleurgebruik en het vermogen om de werken rauw te houden (maar ook licht figuratief als je door toegeknepen ogen naar het werk kijkt). Een paar jaar geleden heb ik een atelier gedeeld met haar en heb ik uren naast haar grote schilderingen mogen vertoeven en mogen verwonderen. Toen ik Marianne haar eigen vaas zag glazuren in mijn atelier een paar maanden geleden wist ik: dit is een match. Marianne zal voor Crooked Garden gaan werken als vaas workshopgever, wat een passende specialistatie is. 

Ophalen

Na 4/5 weken is jouw creatie klaar om opgehaald te worden. Hier stuurt Christina je een bericht over. 

Check hier de algemene voorwaarden zoals de voorwaarden voor annulering van de workshop (zoals dat bij een afmelding die minder dan 48 uur voorafgaand de workshop plaatsvindt, 50% van het workshopgeld in rekening wordt gebracht. Maar de voorwaarden gaan ook over verantwoordelijk met klei om gaan etc.)

bottom of page