top of page

BESCHILDERDE KOM WORKSHOP
zaterdag 30 september - 10:00

lowbowl1.jpg

Deze workshop heeft nog 1 plaats beschikbaar

Boek deze workshop via info@crooked-garden.com

of een DM op @crookedgarden


Duur workshop: ong. 2 uur
Kosten workshop: €85,- p.p.

Locatie: travertijnstraat 6, 9743 SZ Groningen 
 

Voor wie: Iedereen die blij wordt van werken met klei en bloemen/vogel illustraties. 

In deze workshop bouwen we een ontbijt kom met de slab building techniek. We rollen daarbij een stuk klei uit en drukken deze in een mal. Vervolgens gaan we deze kom illustreren met onderglazuur met een vrije sleper techniek. Christina leert je hierbij de basis van de sleper techniek (beetje hindelooper stijl, met een persoonlijke touch) waarbij we een vogeltje op een tak gaan schilderen, omringt door blaadjes (of bloemen, waar jij zin in hebt, het is jouw kunstwerk!).

Je bent welkom om hier helemaal als amateur in te stappen! Maar ook gevorderden zijn natuurlijk welkom. 

"Christina liet ons veel ons gang gaan met nadruk op vertrouwen hebben in het proces en wat je handen & klei samen produceren. (Als in, van te voren zat ik helemaal na te denken van wat mijn plan zou zijn en wat ik wilde maken, maar tijdens de workshop maakte ik me daar helemaal geen zorgen over, ik wachtte af wat er onstond).
En de uitleg en oefenen van het schilderen vond ik ook zeer geslaagd! Ook omdat je deze technieken ook thuis mee kan nemen buiten klei om."

- Hilde Zwart 

Wat je krijgt:
- een 2 uur durende workshop waarin je, je een eigen kom maakt (dus zonder draaiwiel). En waarbij je de basis leert van sleper schilderen op keramiek (maar in principe kan je dit thuis natuurlijk ook met aquarel of acryl verder oefenen op papier). Deze workshop wordt gegeven in een kleine setting (maximaal 5 deelnemers).

- je eigen creatie station aan de tafel in de travertijnstraat plus een kopje koffie/thee en iets lekkers van de bakker.

- een dik stuk naturel klei

- alle benodigde materialen om je kunstwerk naar wens mee te versieren (waaronder kwaliteits onderglazuur van Botz). 

- naast Christina als workshopgever, ook hond Olaf die je tijdens de workshop aanmoedigt. Dat doet hij soms door van een afstandje te kijken, soms door in een uitgelegen hoekje te slapen en soms door even te komen snuffelen (als je dat goed vindt).

- na 4/5 weken droog en stooktijd, een unieke creatie die gebakken, gepolijst en voedsel-veilig is geglazuurd voor jou door ChristinaBoek deze workshop via:

info@crooked-garden.com

 

Wie is Christina Kingma?

 

 

 

 

 

 

 

De eigenaar van Crooked Garden! Tevens het persoon die nu deze tekst schrijft. Wat zal ik eens over mijzelf vertellen?
In 2018 ben ik afgestudeerd van de kunstacademie met mijn bachelor Animation Design. Dat houdt in dat ik graag werelden creëer en verhalen vertel d.m.v. beeld. Tijdens het afstuderen kwam ik in aanraking met klei, en daar kwamen alle lessen die ik had geleerd in samen. Met klei kun je op een subtiele manier verhaal vertellen heb ik gemerkt. Het verhaal is er al, die zit in jou als mens en door ritmisch te knijpen in klei komt op een beeldende manier daar een stukje van naar buiten. Dat ervaar ik als een fascinerend en ook bevredigend proces en dat deel ik graag, in mijn eigen werk maar ook met workshops. Ik nodig mensen uit om een functioneel item te maken, die echt van hunzelf is. Een verlengstuk van hun eigen unieke zijn. Waar je ook nog koffie uit kunt drinken. Hoe vet! Zo, einde spreekbeurt!Ophalen
Na vier weken is jouw creatie klaar om opgehaald te worden. Hier stuurt Christina je een bericht over. 

Opzegbeleid
Komt er iets onverhoopt op je pad? Zeg een workshop minimaal 24 uur van tevoren af i.v.m. de beperkte ruimte! Of geef je workshop eventueel kado aan een vriend of vriendin.

Keramiek perikelen
Klei heeft altijd een wil van zichzelf. Ik beloof plechtig dat ik uiterst voorzichtig om zal gaan met je creaties, maar soms heeft de oven andere plannen. Ik kan dit helaas niet voorkomen maar ik zal wel altijd mijn best doen om potentiële ongelukjes (zoals scheurvorming) op tijd te voorzien.

IMG-1384.jpg
unnamed (2).png

Een voorbeeld van het proces, waarin je een uitgerold 

stuk klei in de mal duwt (en later de restanten afsnijdt).

thumbnail_IMG-1700.jpg

Workshopper Maurine haar allereerste handgemaakte

en beschilderde kom! Dit voorbeeld was voor een bloemschilder workshop, dus zonder het vogeltje.

Christina00019_websize.jpg
bottom of page