top of page

BLOEMEN BORD WORKSHOP 
zaterdag 29 juni - 10:00

IMG_2073.jpg

Een kleurrijke schildertechniek, waarbij je, je favoriete bloemen mag nemen als uitgangspunt.

IMG_2087.jpg

Er zijn meerdere motieven mogelijk!

unnamed (6).jpg

Dit voorbeeld bevat een kom, maar dit is een mooi beeld van het beginpunt van je illustratie. Met een potlood schets je een compositie op je bord (canvas). De vlakken die daardoor ontstaan ga je later invullen met onderglazuur. De potlood lijnen zullen in de oven verdwijnen.

Welke stijl past bij jou?

IMG-1384.jpg

"Christina liet ons veel ons gang gaan met nadruk op vertrouwen hebben in het proces en wat je handen & klei samen produceren. (Als in, van te voren zat ik helemaal na te denken van wat mijn plan zou zijn en wat ik wilde maken, maar tijdens de workshop maakte ik me daar helemaal geen zorgen over, ik wachtte af wat er onstond).
En de uitleg en oefenen van het schilderen vond ik ook zeer geslaagd! Ook omdat je deze technieken ook thuis mee kan nemen buiten klei om."

- Hilde Zwart 

Boek deze workshop met deze knop (wanneer hij grijs is dan

heeft de workshop geen plaatsen meer beschikbaar):


Duur workshop: 2.5 uur
Kosten workshop: €95 p.p. (incl. 21% btw)

Locatie: Travertijnstraat 6, 9743 SZ Groningen

Workshopgever: Fiana de Raaf

Voor wie: Iedereen die in is voor een combinatie workshop waarbij je zowel een diner bord leert te maken van steengoed klei en waarbij je les krijgt in een mooie bloemschildertechniek, waarbij je werkt met compositie en rest-ruimte.
 

In deze workshop bouwen we een diner bord met de slab building techniek. We rollen daarbij een stuk klei uit en duwen de randen omhoog met onze handen. Vervolgens gaan we ons bord illustreren met onderglazuur (ofwel engobe) met een schildertechniek waarbij we werken met compositie en rest-ruimte. Fiana leert je hierbij de basis van deze techniek waarbij we een als hoofd onderwerp onze favoriete bloemen nemen (wat zijn die van jou? Voel je vrij ze te gaan opzoeken en foto's van ze te nemen en die mee te nemen naar de workshop!).

 

Je bent welkom om hier helemaal als amateur in te stappen. Maar ook gevorderden zijn natuurlijk welkom. 

Wat je krijgt:
- een 2.5 uur durende workshop waarin je, je een eigen dinerbord maakt (dus zonder draaiwiel). En waarbij je de basis leert van schilderen op keramiek (maar in principe kan je dit thuis natuurlijk ook met aquarel of acryl verder oefenen op papier). 

- je eigen creatie station aan de tafel in de travertijnstraat plus een kopje koffie/thee en iets lekkers van de bakker.

- een dik stuk naturel klei

- alle benodigde materialen om je kunstwerk naar wens mee te versieren (waaronder kwaliteits onderglazuur van Botz). 

- Fiana de Raaf als workshopgever, een positieve en kundige docent die veel kennis heeft van de oneindige lagen van kunst (en individuele creatieve processen!).

- na 4/5 weken droog en stooktijd, een unieke creatie die gebakken, gepolijst en voedsel-veilig is geglazuurd voor jou door Christina

Boek deze workshop met deze knop (wanneer hij grijs is dan

heeft de workshop geen plaatsen meer beschikbaar):

 

Wie is Fiana de Raaf?

 

 

 

 

 

 

 

 

Fiana is in 2018 afgestudeerd aan academie Minerva als docent Beeldende Kunst en Vormgeving. Ze heeft een kubistische en expressieve stijl (en zorgt zo voor de bizarre glazuren die Christina in het atelier heeft) die ze tot leven brengt in zeefdruk (Studio Corvo) en ook in keramiek. Fiana en Christina delen inmiddels 3 jaar met plezier een atelier en vanaf 2023 zal Fiana groepsworkshops gaan geven voor Crooked Garden. Fiana is een brenger van een positief en energiek licht en heeft veel ervaring met werken met verschillende groepen mensen en het begeleiden van creatieve processen. Een topper!

 

Ophalen
Na 4/5 weken is jouw creatie klaar om opgehaald te worden. Hier stuurt Christina je een bericht over. 

Check hier de algemene voorwaarden zoals de voorwaarden voor annulering van de workshop (zoals dat bij een afmelding die minder dan 48 uur voorafgaand de workshop plaatsvindt, 50% van het workshopgeld in rekening wordt gebracht. Maar de voorwaarden gaan ook over verantwoordelijk met klei om gaan etc.)

IMG-20230103-WA0003.jpg
bottom of page