top of page

BLOEMEN VAASJE WORKSHOP 
zondag 30 juni - 10:00

IMG_2086.jpg

Krijgt jouw vaas een eigen motief beschilderd? Of een ingedrukte bloem?

vaasje 4.jpg

De vaas wordt opgebouwd uit drie losse elementen, een kopje, een kom en een tuitje. Die je samenvoegt tot een geheel.

5E3DFAFD-0D0F-4E70-B3FC-91675DDE8BCE.JPG

Prachtige vaas resultaten van een voorgaande vaas 

workshop! Het thema was toen niet bloemen, maar aan de vormen van de werken kan je de prachtige diversiteit zien.

IMG-1384.jpg

Boek deze workshop met deze knop (wanneer hij grijs is dan

heeft de workshop geen plaatsen meer beschikbaar):


Duur workshop: 2.5 uur
Kosten workshop: €95 p.p. (incl. 21% btw)

Locatie: Travertijnstraat 6, 9743 SZ Groningen

Workshopgever: Fiana de Raaf

Voor wie: Iedereen die een eigen gemaakt vaasje op de vensterbank wil hebben pronken, die een paar mooie bloemen kan dragen! Je mag hier zowel als amateur als beginner instappen.
 

Tijdens deze workshop gaan we zelf een vaasje bouwen met een inmiddels gefinetunede handbouw techniek die Christina zelf vaak toepast. Fiana de Raaf (afgestudeerd docent kunstzinnige vorming en kunstenares) gaat deze workshop leiden en zal je helpen met zowel de technische kant van de techniek als de persoonlijke en eigen kant van je kunstwerk.

We brengen het vaasje tot leven met de handknijp techniek en maken een kopje en kom, die we daarna samen gaan voegen tot een geheel. De handknijp techniek is een ontspannende techniek waarbij je echt in verbinding staat met de klei. Je gaat wat uit je hoofd en meer naar je lichaam, omdat je met je tast-zin werkt. Zo zal een vaasje ontstaan die uniek wordt, omdat jouw handen ook uniek zijn.

Wanneer het topje op het vaasje is toegevoegd (dan vaak toont je werk zijn/haar persoonlijkheid, dat is altijd een leuk moment), ben je vrij om je resterende tijd te gebruiken om het vaasje te versieren met een schildering of ingedrukte bloemen naar wens. Jij als vaasje kunstenaar mag daar je eigen invulling aan geven!

Wat je krijgt:
- Een 2,5 uur durende workshop waarin je, je eigen vaasje maakt met de handknijptechniek (dus zonder draaiwiel, volledig met je eigen handen). 

- Je eigen creatie station in het atelier, met een warm drankje en iets lekkers.

- Een stuk naturel steengoed klei.

- Alle benodigde materialen om je kunstwerk naar wens mee te versieren (waaronder kwaliteits onderglazuur van Botz). 

- Professionele kunstenares Marianne Brouwer die je gaat begeleiden in dit proces.

- na 4/5 weken droog en stooktijd, een unieke creatie die gebakken, gepolijst en geglazuurd is (zodat ze een bloem kan dragen) voor jou.

Boek deze workshop met deze knop (wanneer hij grijs is dan

heeft de workshop geen plaatsen meer beschikbaar):

 

Wie is Fiana de Raaf?

 

 

 

 

 

 

 

 

Fiana is in 2018 afgestudeerd aan academie Minerva als docent Beeldende Kunst en Vormgeving. Ze heeft een kubistische en expressieve stijl (en zorgt zo voor de bizarre glazuren die Christina in het atelier heeft) die ze tot leven brengt in zeefdruk (Studio Corvo) en ook in keramiek. Fiana en Christina delen inmiddels 3 jaar met plezier een atelier en vanaf 2023 zal Fiana groepsworkshops gaan geven voor Crooked Garden. Fiana is een brenger van een positief en energiek licht en heeft veel ervaring met werken met verschillende groepen mensen en het begeleiden van creatieve processen. Een topper!

 

Ophalen
Na 4/5 weken is jouw creatie klaar om opgehaald te worden. Hier stuurt Christina je een bericht over. 

Check hier de algemene voorwaarden zoals de voorwaarden voor annulering van de workshop (zoals dat bij een afmelding die minder dan 48 uur voorafgaand de workshop plaatsvindt, 50% van het workshopgeld in rekening wordt gebracht. Maar de voorwaarden gaan ook over verantwoordelijk met klei om gaan etc.)

IMG-20230103-WA0003.jpg
bottom of page