top of page

KAARSENHOUDER - avondworkshop
woensdag 20 december - 19:30

byolaf1.jpg

Dit voorbeeld is het basis voorbeeld,

maar bij de workshop mag je hier helemaal je

eigen creativiteit op los laten!
Meer gaatjes? Maantje vorm erin? Zeg het maar!

groen1.2.jpg
IMG-1384.jpg

Boek deze workshop met deze knop (wanneer hij grijs is dan

heeft de workshop geen plaatsen meer beschikbaar):


Duur workshop: ong. 1.5 uur
Kosten workshop: €65 p.p. (incl. 21% btw)

Locatie: Travertijnstraat 6, 9743 SZ Groningen

Workshopgever: Fiana de Raaf

Voor wie: Iedereen die nieuwsgierig is naar handbouwen met klei en een eigen waxinelicht houder tot leven wil brengen. 

Iedereen die wel eens een workshop heeft gevold bij Crooked Garden kent ze wel, de waxinelicht houders op tafel. Vaak hoor ik dan: 'och wat leuk dat kun je natuurlijk ook maken van keramiek!'. Dat klopt en bij deze is er nu een workshop voor!

Deze workshop vindt plaats in de avond, zodat je meteen met een waxinelichtje kunt testen hoe het licht uit je houder schijnt. De tafel zelf is ook gevuld met waxinelichtje houders voor een fijne cosy vibe.

De houder brengen we tot leven met de hand kneed techniek. Dit is een bijzondere primitieve techniek (vermoedelijk al duizenden jaren oud, google maar eens op trechterbeker cultuur), die werkt vanuit je tast-zin en zo je vanuit je hoofd wat meer in je lichaam brengt. Je houder komt daarbij tot leven zonder draaiwiel en is helemaal uniek en gevormd door jouw twee handen. Vervolgens mag je zelf besluiten hoeveel gaatjes je toevoegt (of vormpjes?) en vervolgens kies je voor een voetje of wie weet nog een illustratie ter afronding. En zo, komt je eigen waxinelicht houder tot leven!

Wat je krijgt:
- een 1.5 uur durende workshop waarin je, je een eigen waxinelicht houder maakt met de handknijp techniek (dus zonder draaiwiel, volledig met je eigen handen). 

- je eigen creatie station in het Crooked Garden atelier aan de travertijnstraat 6.

- keuze uit naturel steengoed klei enzwarte steengoed klei.

- alle benodigde materialen om je kunstwerk naar wens mee te versieren (waaronder kwaliteits onderglazuur van Botz). Tevens mag je aan het einde van de workshop een glazuur kiezen die later wordt aangebracht op je item.

- naast Fiana de Raaf als workshopgever, ook soms hond Olaf die je tijdens de workshop aanmoedigt. Dat doet hij soms door van een afstandje te kijken, soms door in een uitgelegen hoekje te slapen en soms door even te komen snuffelen (als je dat goed vindt).

- na 4/5 weken droog en stooktijd, een unieke creatie die gebakken, gepolijst en is geglazuurd voor jou.

 

 

Boek deze workshop met deze knop (wanneer hij grijs is dan

heeft de workshop geen plaatsen meer beschikbaar):

 

Wie is Fiana de Raaf?

 

 

 

 

 

 

 

 

Fiana is in 2018 afgestudeerd aan academie Minerva als docent Beeldende Kunst en Vormgeving. Ze heeft een kubistische en expressieve stijl (en zorgt zo voor de bizarre glazuren die Christina in het atelier heeft) die ze tot leven brengt in zeefdruk (Studio Corvo) en ook in keramiek. Fiana en Christina delen inmiddels 3 jaar met plezier een atelier en vanaf 2023 zal Fiana groepsworkshops gaan geven voor Crooked Garden. Fiana is een brenger van een positief en energiek licht en heeft veel ervaring met werken met verschillende groepen mensen en het begeleiden van creatieve processen. Een topper!

 

Ophalen
Na 4/5 weken is jouw creatie klaar om opgehaald te worden. Hier stuurt Christina je een bericht over. 

Opzegbeleid
Komt er iets onverhoopt op je pad? Zeg een workshop zo vroeg mogelijk af zodat ik nog een vervanger kan zoeken! Of geef je workshop eventueel kado aan een vriend of vriendin. Shit happens natuurlijk - daar kun je niet zoveel aan doen, maar houd er wel rekening mee dat een keramiek atelier runnen kostbaar is en dat als je minder dan 24 uur van tevoren de workshop afmeld de kans nihil is dat ik nog een vervanging kan vinden. Daarom geldt nu de regel dat bij een afmelding van minder dan 24 uur voorafgaand aan de workshop er 30% van het workshop bedrag in rekening wordt gebracht. Dat is jammer geld, maar de workshopgever moet worden doorbetaald of je er nu bent of niet en het materiaal is tevens al aangeschaft.

 
Keramiek perikelen
Klei heeft altijd een wil van zichzelf. Ik beloof plechtig dat we voorzichtig om gaan met je creaties, maar soms heeft de oven andere plannen. Ik kan dit helaas niet voorkomen maar ik zal wel altijd mijn best doen om potentiële ongelukjes (zoals scheurvorming) op tijd te voorzien.

IMG-20230103-WA0003.jpg
bottom of page