top of page

MOK WORKSHOP - YourDailyTeacup Special
zaterdag 3 juni - 10:00

8st.jpg

Deze workshop = VOL

Boek deze workshop via info@crooked-garden.com

of een DM op @crookedgarden


Duur workshop: ong. 1.5 uur
Kosten workshop: €60 p.p. (incl. 21% btw)

Locatie: Nieuwe Ebbingestraat 19, 9712 NC Groningen

Workshopgever: Fiana de Raaf & Christina Kingma

Voor wie: Iedereen die nieuwsgierig is naar handbouwen met klei en een mooie mok tot leven wil brengen, op de YourDailyTeacup locatie in de binnenstad van Groningen! 

Deze workshop is de workshop favoriet. We beginnen deze workshop met een lekker kopje thee of koffie en nemen even een moment om na te denken over wat nou een mok een fijne mok maakt. Bij YourDailyTeacup staat een mooie grote theemuur, waar een bijzondere thee mag worden uitgezocht. Op de tafel staan een aantal voorbeelden klaar. Daarna gaan we aan de slag met de hand kneed techniek. Dit is een bijzondere primitieve techniek (vermoedelijk al duizenden jaren oud, google maar eens op trechterbeker cultuur), die werkt vanuit je tast-zin en zo je vanuit je hoofd wat meer in je lichaam brengt. Je mok komt daarbij tot leven zonder draaiwiel en is helemaal uniek en gevormd door jouw twee handen!

Winkel1.jpg

Een selectie mok kunstwerken, tot leven gebracht door de handen van verschillende workshoppers. Elke mok is anders, want de vorm van elke individuele handen set is anders! Dat is toch wel flink vet! En elk kopje kan in de vaatwasser.

Wat je krijgt:
- een 1.5 uur durende workshop waarin je, je een eigen mok maakt met de handknijp techniek (dus zonder draaiwiel, volledig met je eigen handen). 

- je eigen creatie station in YourDailyTeacup in de Ebbingestraat 19 in Groningen. Thee van de speciale theemuur en taart zijn inbegrepen.

- een mooi stuk naturel steengoed klei.

- alle benodigde materialen om je kunstwerk naar wens mee te versieren (waaronder kwaliteits onderglazuur van Botz). Tevens mag je aan het einde van de workshop een glazuur kiezen die later wordt aangebracht op je item.

- naast Fiana de Raaf en Christina Kingma als workshopgevers, waarschijnlijk ook hond Olaf die je tijdens de workshop aanmoedigt. Dat doet hij soms door van een afstandje te kijken, soms door in een uitgelegen hoekje te slapen en soms door even te komen snuffelen (als je dat goed vindt).

- na 4/5 weken droog en stooktijd, een unieke creatie die gebakken, gepolijst en voedsel-veilig is geglazuurd voor jou.

Boek deze workshop via:

info@crooked-garden.com

 

Wie is Fiana de Raaf?

 

 

 

 

 

 

 

 

Fiana is in 2018 afgestudeerd aan academie Minerva als docent Beeldende Kunst en Vormgeving. Ze heeft een kubistische en expressieve stijl (en zorgt zo voor de bizarre glazuren die Christina in het atelier heeft) die ze tot leven brengt in zeefdruk (Studio Corvo) en ook in keramiek. Fiana en Christina delen inmiddels 3 jaar met plezier een atelier en vanaf 2023 zal Fiana groepsworkshops gaan geven voor Crooked Garden. Fiana is een brenger van een positief en energiek licht en heeft veel ervaring met werken met verschillende groepen mensen en het begeleiden van creatieve processen. Een topper!

Wie is Christina Kingma?

 

 

 

 

 

 

 

De eigenaar van Crooked Garden! Tevens het persoon die nu deze tekst schrijft. Wat zal ik eens over mijzelf vertellen?
In 2018 ben ik afgestudeerd van de kunstacademie met mijn bachelor Animation Design. Dat houdt in dat ik graag werelden creëer en verhalen vertel d.m.v. beeld. Tijdens het afstuderen kwam ik in aanraking met klei, en daar kwamen alle lessen die ik had geleerd in samen. Met klei kun je op een subtiele manier verhaal vertellen heb ik gemerkt. Het verhaal is er al, die zit in jou als mens en door ritmisch te knijpen in klei komt op een beeldende manier daar een stukje van naar buiten. Dat ervaar ik als een fascinerend en ook bevredigend proces en dat deel ik graag, in mijn eigen werk maar ook met workshops. Ik nodig mensen uit om een functioneel item te maken, die echt van hunzelf is. Een verlengstuk van hun eigen unieke zijn. Waar je ook nog koffie uit kunt drinken. Hoe vet! Zo, einde spreekbeurt!

 

Ophalen
Na 4/5 weken is jouw creatie klaar om opgehaald te worden. Hier stuurt Christina je een bericht over. 

Opzegbeleid
Komt er iets onverhoopt op je pad? Zeg een workshop minimaal 24 uur van tevoren af i.v.m. de beperkte ruimte! Of geef je workshop eventueel kado aan een vriend of vriendin.
Corona extra: stel dat je een uur begint te snotteren voorafgaand aan de workshop, zeg de workshop dan ook af! Dan verplaatsen we hem naar een tijd waarin je weer fit bent (ik heb een jonge baby thuis, dus voorzichtigheid is fijn).

Keramiek perikelen
Klei heeft altijd een wil van zichzelf. Ik beloof plechtig dat we voorzichtig om gaan met je creaties, maar soms heeft de oven andere plannen. Ik kan dit helaas niet voorkomen maar ik zal wel altijd mijn best doen om potentiële ongelukjes (zoals scheurvorming) op tijd te voorzien.

IMG-20230103-WA0003.jpg
Christina00019_websize.jpg
bottom of page