DE STILLEVEN KERAMIEK & SCHILDER WORKSHOP

een 2 daagse workshop

De fantasievaas van workshopper Els

Datum: zaterdag 18 april & 16 mei
Tijd: 10:00 - 12:00/12:30 & 10:00 - 11:30
Duur workshop: 2 tot 2,5 uur & 1,5 uur 
Kosten: €100,- p.p.
Locatie: boterdiep w.z 11, 9785 AJ Zuidwolde (Groningen)

Voor wie: Een beginner die een creatieve reis wil maken en in contact wil komen met verschillende materialen en manieren om zichzelf te uiten of een gevorderde die onder leiding van Christina uitgedaagd wil worden om iets nieuws te proberen op creatief gebied.
Christina: 'Tevens ben ik zelf van mening dat dit een workshop is die goed is voor een ontspannen en nieuwsgierige geest, maar dat zal verschillen per persoon.'

 

Op de eerste workshop dag gaan we in ons eigen tempo een grote vaas maken met de handkneedtechniek. Christina legt je de basis opties uit en verder mag je naar hartenlust bouwen, ontdekken, onderzoeken en verkennen met de klei. Het resultaat is een kunstwerk - overladen door jouw vingerafdrukken, die bloemen voor je kan dragen of een statement op zich zelf mag zijn voor jou. Er is keuze uit verschillende soorten klei en glazuren.

Op de tweede workshop dag zijn de creaties gebakken en geglazuurd en gaan we een setting maken voor een stilleven in combinatie met doeken, bloemen en je eigen handgemaakte vaas. Christina legt je de basis principes uit van het schilderen van een stilleven en gaat samen met jou schetsen en het stilleven bestuderen met houtskool. Daarna krijgt ieder een eigen houten canvas en wordt er een echt stilleven geschilderd met acryl verf. Je maakt een kunstwerk van je kunstwerk. Aan het einde van de workshop krijg je een goodiebag waar onder andere een favoriete teken pen van Christina en een handgemaakt schetsboek van Indigo Craftroom zit. Let op: draag kleding waar een verf vlek op mag landen.

 

Wat je krijgt:
- een bijzonder workshop ervaring verdeeld over 2 dagen, waarvan de eerste dag 2,5 uur is en de 2e dag 1,5 uur.
- keuze uit verschillende soorten klei (zand, spikkel, grijs en zwart)
- alle benodigde materialen (waaronder onderglazuur van Botz).

- een kunstwerk voor op tafel (geglazuurd met een glazuur naar keuze, voor jou door Christina) en een kunstwerk voor aan de muur. 

- een lading nieuwe kennis over manieren van creatief uiten. Van klei tot schilderen. 

Boek deze workshop via:

info@crooked-garden.com


Opzegbeleid
Komt er iets onverhoopt op je pad? Zeg een workshop minimaal 48 uur van tevoren af i.v.m. de beperkte ruimte! Of geef je workshop eventueel kado aan een vriend of vriendin. 

Keramiek perikelen
Klei heeft altijd een wil van zichzelf. Ik beloof plechtig dat ik uiterst voorzichtig om zal gaan met je creaties, maar soms heeft de oven andere plannen. Ik kan dit helaas niet voorkomen maar ik zal wel altijd mijn best doen om potentiële ongelukjes (zoals scheurvorming) op tijd te voorzien.
 

CHRISTINA'S CROOKED GARDEN

Groningen, Nederland

Handgemaakte keramiek & workshops

For questions or other inqueries, feel free to send a mail to: info@crooked-garden.com 

© Christina Kingma - Crooked Garden

  • Black Instagram Icon
0